St Hippolyt MoviCur® 10 kg- för fria rörelser

I lager.

2,350.00 SEK

För fria rörelser

Tillgången till specifika vitala, mikronäringsämnen är en förutsättning för ett hälsosamt muskuloskeletalt system. En viktig näringskomponent i Movicur är det effektivitetscertifierade extraktet av den nyazeeländska grönläppade musslan (Biolane®). Tillsammans med örter, kiselkällor såsom fermenterad brun hirs och åkerfräken, kollagenbildande proteiner, havsalgsextrakt med vävnadsskyddande egenskaper och ett speciellt utbud av spårämnen, skapas den beprövade, näringsrika kombinationseffekten av Movicur. Detta ger kroppen alla förutsättningar för att på ett hållbart sätt återskapa och stabilisera bindväv, senor, ligament och leder.

  • För varaktigt skydd av senor, ledband och leder
  • Innehåller extrakt av grönläppadmussla från Nya Zeeland, byggstenar för kollagen och kiseldioxid
  • Rik på specifika örter, omega-3 fettsyror och antioxidanter

SMIDIGA LEDER TILL ALLA
Under flera år har MoviCur med sitt breda innehåll av näringsämnen varit ett mycket uppskattat tillskott till hårt arbetande tävlingshästar, unghästar samt slitna äldre hästar och andra hästar med led- och senskador.

DEN GRÖNLÄPPADE MUSSLAN SOM FORSKNINGSOBJEKT
En viktig ingrediens i Movicur är extrakt från den Nya Zeeländska grönläppade musslan. Enligt den marinbiologiska forskaren John Croft påverkar musslan flera olika biologiska funktioner i rörelseapparaten, men enligt hans studier är musslan som mest effektiv då den används som ett extrakt med certifierad effekt. Först och främst handlar det om ett stärkelsekomplex som håller de inflammationsaktiverande vita blodkropparna i schack utan att kroppens motståndskraft försämras. För det andra innehåller musselextraktet långkedjade fettsyror och specifika enzymer som främjar bildandet av gynnsamma prostaglandintyper vilka på ett skonsamt sätt gör att inflammationer upphör.

DEN GRÖNLÄPPADE MUSSLANS HEMLIGHET
John Croft påtalar också en tredje verkningsmekanism. Försörjningen av mucopolysackarider, också i form av de välkända glukonnäringsämnena – protein/sockerföreningar – som kroppens broskceller normalt själva bildar. Dessvärre är hästens kost ofta för ensidig och en långvarig brist kan hämma bildandet av glukosaminoglykanerna. De används till uppbyggnad av brosk, ger ledvätskan dess smörjande egenskaper och ledbrosket dess tryck- och stötdämpande egenskaper.

EFFEKTIVT NÄRINGSTILLSKOTT
Samverkan mellan den grönläppade musslan och en välbalanserad mix av näringsämnen som örter, fermenterad brun hirs och åkerfräken samt kiselkällor, kollagenbildande proteiner, havsalgextrakter med vävnadsskyddande effekter samt en specifik spårämnesförsörjning och en rad olika marina näringsämnen ger Movicur sin helt enastående kombinationseffekt. Kroppen får möjlighet att både på kort och lång sikt återbilda och bygga upp bindväv, senor, ledband och skelett. Ytterligare innehåller Movicur vitamin E, omega-3-fettsyror från musselextrakten och linfrön samt sockerkomplex från brunalger, vilket tillsammans utgör naturliga aktiva substanser som skyddar vävnaden. Med en hälsosam och balanserad utfodring är det möjligt att undvika nedsatt rörlighet, nedbrytning av ledbrosk och förtunning av ledvätskan som därmed förlorar sina smörjande egenskaper.

Ca 40 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det dagliga fodret vid uppstart, skada och rehab.
Ca 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som stöd under daglig prestation. Till kräsna hästar introducera i små mängder.
OBS: Täcker inte hästens grundläggande behov av mineraler. Innehåller mjöl från musslor och ska inte ges till idisslare.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 8,3 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 115 g

SAMMANSÄTTNING

Majsgroddar, kornflingor, malt, örter (björkblad, åkerfräken, kamomill, maskros, gullris) 9 %, lättkrossade oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön) 5 %, hirs (mjölksyrafermenterat), kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 3,5 %, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), fruktfibrer (äpplen, druvar), vitlök, öljäst, isomaltulos, nya zeeländska grönläppade musslan (GLME) 3 %, morötter, spirulinaalger, havsalgmjöl, betfibrer, salt, magnesiumfosfat, magnesiumfumarat/-acetat/-sulfat/-fosfat, riskli, ättika, vetekli, sojaflingor hydrotermiskt förbehandlade*, ärtflingormjöl, certifierat växtfoderkol
*tysk soja, lokalt odlad exklusivt för St Hippolyt