Fodermärken vi saluför

Välj kategori eller varumärke:    

Essential
Acana
Hills
Buddy
Eukanuba
Standardt
Monster
Orijen


Essential Foods, ett hundfoder som är välsmakande spannmålsfritt, glutenfritt och utan GMO. Massor av färskt protein, aldrig biprodukter och inga konserveringsämnen, låg tillredningstemperatur (90 grader) för att bevara saft, kraft och maximalt näringsinnehåll. Det följer BOF principen ”Behavioural Optimizing Foods”,naturlig kost som stabiliserar blodsockret och ger en lång mättnadskänsla. Bär och örter som stärker immunförsvaret. Det är viktigt för ESSENTIAL FOODS med djurvälfärd, därför används frigående eller vilda djur. Läs mer om Essensial Foods HÄR. Ursprung UK

The Beginning Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. För valpar som väger max 15 kg som vuxna. Även till dräktig/digivande tik. 85% Kyckling, anka, lax, öring, ägg  (varav 42% färsk) Protein/fett 34/22
The Beginning large breed Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. För valpar som kommer väga mer än 15 kg som vuxna. Även till dräktig/digivande tik. 74% Kyckling, anka, lax, öring, ägg (varav 48% färsk) Protein/fett 26/16
Superior living Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. Välsmakande foder för alla vuxna hundar. 80% Kyckling, anka, lax, öring, ägg (varav 45% färsk) Protein/fett 30/18
Nautical living Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. Till alla vuxna hundar. För vissa pälsproblem och de kräsna. 77% Lax, öring, sill, säsongens fisk, ägg (varav 55% färsk) Protein/fett 30/16
Estate living UTAN FISK Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. För alla vuxna hundar och vid viss allergi. 74% Hjort,lamm, kyckling(4%), ägg (varav 50%färskt) Protein/fett 30/16
Highland living Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. Ingen vanlig potatis eller kyckling. 73% kalkon, nötkött, duva, rapphöna, lax, ägg (varav 43% färsk). Vuxna/normal aktivitetsnivå. Protein/fett 29/17
Contour Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri Till kastrerade/steriliserade hundar. Som viktminskningsmåltid till överviktiga hundar 78% Kyckling, anka, lax, öring, ägg (varav 45% färsk). Protein/fett 33/13
Older Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. Till den äldre hunden. 65% Kyckling, anka, lax, öring, ägg(varav 35% färsk) Protein/fett 32/14
Stamina Spannmålsfri, glutenfri, Gmo-fri. För EXTRA energi och styrka, till underviktiga hundar, alla mycket aktiva hundar tex jakthund. 88% Kyckling, anka, lax, öring (varav 53% färsk)  Protein/fett 34/24
Balance  Glutenfri,Gmo-fri. Kalkon som enda proteinkälla(30% varav 20 % färsk), ris och havre och det enda fodret som innehåller spannmål..Lågt proteininnehåll.Balanserad mage. Viss allergi då kalkon är enda kött. Protein/fett 20/10


HILLS 

PREMIUMFODER SOM BYGGER PÅ VETENSKAP Från deras tidiga år som valpar och kattungar, till deras äldre dagar som seniora hundar och katter, ligger vår biologibaserade nutrition ett steg före för skillnader du kan se, känna och lita på. Hill's är ett ledande företag inom banbrytande fodervetenskap och -forskning. Det är en ära för oss att vara ett varumärke som rekommenderas av veterinärer.

BIOLOGIBASERAD NUTRITION FÖR ATT HJÄLPA DIN FYRBENTA VÄN ATT LEVA SITT BÄSTA LIV

Hill’s Science Plan tillhandahåller biologibaserad nutrition för att förespå valpens eller kattungens ständigt föränderliga behov när den växer upp till en vuxen hund eller katt. Med foder som tagits fram för varje ålder och storlek har vi också alternativ för hundar och katter med särskilda behov – inklusive vikthantering, hälsosam matsmältning och mycket mer.

Alla Science Plan torrfoder erbjuder:

 • Lättsmälta, läckra ingredienser – med högkvalitativt protein
 • Noggrann nutrition till stöd för frisk hud, päls och avföring
 • Antioxidanter med kliniskt bevisad effekt för ett friskt immunförsvar

Orijen - spannmålsfritt foder till katt och hund

Orijen gör foder till katt och hund som påminner om djurens ursprungskost. Med bara naturliga ingredienser och hög kötthalt efterliknar de den typ av kost som hundar och katter är menade att äta. Istället för spannmål innehåller Orijens hundfoder och kattmat frukt, grönsaker och örter som är lågglykemiska. Till exempel äpplen, päron, tranbär, blåbär och butternutsquash. Allt är lokalt odlat och levereras färskt till Orijens prisbelönta kök varje dag.

Hundfoder och kattmat med hög kötthalt och naturliga ingredienser

Alla Orijens foder har 75-90 % köttinnehåll, resten är frukt, grönsaker och örter. I köttinnehållet räknas också de korrekta proportionerna av närande organ, märg och brosk. Till exempel är färsk lever och mage en näringsrik källa till vitaminer och mineraler, däribland järn, zink och vitamin A, B och D. Ben, brosk och märg ger en balanserad mängd kalcium, fosfor, glukosamin och kondroitinsulfat. Helt enkelt näringsrikt och naturligt foder som fyller ditt husdjurs behov.

Alla processade och pulveriserade ingredienser är uteslutna eftersom de inte är den del av din hund eller katts naturliga diet.

Till katt erbjuds till exempel testvinnande Orijen 6 Fish som innehåller sex olika sorters vildfångad fisk. Till hund hittar vi bland annat Regional Red som innehåller ett varierat utbud av kött från Black Angus, vildsvin, Albertalamm och gris. Kanske en ny favorit?

Orijens koncept – biologiskt korrekt foder

Orijens koncept bygger på ett antal principer. Bland annat ska alla foder innehålla näringsrikt och varierat kött. Fodren ska vara kött- och proteinrika med en begränsad mängd kolhydrater. Till det adderar man färska, frukter, grönsaker och bär samt växter som stärker kropp och själ.

Varför ska du välja Orijen till din katt eller hund?

 • Påminner om din katt eller hunds ursprungskost
 • Naturliga ingredienser
 • Spannmålsfritt
 • Hög kötthalt
 • Låg halt kolhydrater

Standardt

Ett Svenskt företag på västkusten som förlitar sig på bra fullgoda råvaror och kompetens. Sedan 1989 år har Standardt tillverkats och hela tiden med djurets bästa i fokus. Standardt, en enkel kost med en naturlig biologisk sammansättning för att nå ursprungsdieten.

 • Vi erbjuder torrfoder för hunden i alla dess olika stadier i livet och aktiviteter - kost med låg stärkelsenivå för hund. En köttbaserad kost med naturliga näringsnivåer som färsk mat i torr form.
 • Vi har dessutom en komplett vitamin & mineralserie för de som gör egen mat och för de hundar & katter som kräver lite extra.

Monster

Vi är ett familjeägt företag sedan 1970, i andra generationen och med mer än 35 års erfarenhet av katt- och hundmat. Varje liten ingrediens i vår hund- och kattmat är utvald för att ge våra fyrbenta vänner de bästa förutsättningarna. I noggrant utvecklade recept skapar de magi tillsammans. Vissa individer fungerar bättre på en spannmålsfri kost, och vissa tvärtom. Vi vill kunna erbjuda produkter för både och. Därför hittar du både och i vårt sortiment .Natriumhexametafosfat binder kalcium i munhålan vilket hindrar det från att fästa på tänderna och bilda tandsten. Vårt knapriga torrfoder har dessutom en skrapande och renande effekt på tänderna. Vi har helt enkelt tagit de viktigaste komponenterna för att ge katter och hundar de bästa förutsättningarna. Kombinationen av högkvalitativa råvaror, sammansättning som skräddarsytts efter djurets ursprung och anatomi och de hälsomässiga fördelarna som man genom modern forskning kunnat påvisa ger ett långt och hälsosamt liv. Dessutom smakar det gott! Våra ingredienser, beroende på råvara kommer från– olika länder inom EU. Några få från andra delar av världen, till exempel lamm som kommer från Nya Zeeland. För oss är det viktigt att råvarorna är av hög kvalitet. Vi vill inte riskera att en råvara tar slut och har därför valt att inte ta alla ingredienser från ett och samma land – då det är väldigt skört produktionsmässigt. Tillverkas i Holland. 

Eukanuba

Vi har tagit hand om husdjur ända sedan 1969 – det är femtio års omvårdnad av hundar och katter! Det gör att vi vet precis vad de behöver för att leva ett långt och hälsosamt liv vid din sida. Våra smakrika recept ger skräddarsydd näring åt din hund, som bidrar till att upprätthålla optimal hälsa och fysik under hela livet. Oavsett om du har en valp som behöver få rätt start i livet, eller vill ge din äldre hund exakt det den behöver, finns EUKANUBA här med all näring som din bästa vän behöver. 

På EUKANUBA använder vi endast högkvalitativt animaliskt protein, och aldrig växtproteinkoncentrat, i våra recept. Vi använder också prebiotika och en noggrant anpassad blandning av viktiga vitaminer och mineraler, som grundas på våra decennier av erfarenhet.Alla våra ingredienser är omsorgsfullt valda och vi utför över 120 kvalitetskontroller så att du kan vara säker på att du får det bästa, varje gång. Vårt foder är också miljövänligt, minst 25 % av vår fabriks energi genereras av vårt eget vindkraftverk på plats.

 • Vi använder endast högkvalitativa ingredienser, med animaliskt baserat protein, som kärnan i våra produkter.
 • Vi kan spåra våra ingredienser till deras ursprung och våra huvudingredienser - protein, spannmål och fett kommer från Europa, Nya Zeeland och USA.
 • Vi kör omfattande kontroller av varje produktionssteg, med 120 kvalitetstester.
 • Våra leverantörer är noga utvalda. Många av våra leverantörer är långsiktiga partners som har arbetat med oss i åratal, men vi kontrollerar fortfarande varje leverans från varje leverantör och kräver en transparent certifiering på alla ingredienser.
 • Vi låter frivilligt oberoende experter testa våra produkter och vi har certifierats externt. Vi är för närvarande certifierade under det globalt erkända foderprogrammet IFS, som också ofta används i leveranskedjor för människomat.

Acana

BETRODD AV DJURÄLSKARE ÖVER HELA VÄRLDEN

Champion Petfoods är en prisbelönt kanadensisk djurfodertillverkare vars goda rykte sträcker sig ett kvarts sekel tillbaka.

Vi gör biologiskt korrekt hund- och kattmat av färska ingredienser från början till slut i vårt eget prisbelönta kök. Vår målsättning är en ny standard inom foder som skapats för att ge din hund eller katt näring på två sätt.

För det första genom dess naturliga utveckling till en kött- och proteinrik diet. Och för det andra genom att använda oss av råvaror som på ett hållbart sätt fötts upp eller skördats av lokala leverantörer som förser oss med dem FÄRSKA DAGLIGEN.

Vi tror att du kommer att älska ACANA. Och det viktigaste – vi tror att dina hundar och katter kommer att göra det.

Gråvargen är förfader till alla tamhundar. Den afrikanska vildkatten är förfader till alla tamkatter. Även om år av avel har fått fram hundratals “vargar” och “vildkatter” med olika utseende har beteendet hos dessa djur fortsatt vara detsamma.

Det är faktiskt så att matsmältningssystemet hos dagens hundar och katter är samma som det hos deras vilda kusiner, så det är inte förvånande att deras födobehov fortsätter att vara detsamma.

Det biologiskt korrekta konceptet är enkelt: Här speglas mängden och variation av färskt kött som hunden och katten av naturen anpassats för att äta.

Acanas rika och närande köttinnehåll utesluter högglykemiska kolhydrater, grönsaksproteiner, syntetiska tillsatser och allt annat som inte är naturligt och ämnat för ditt djur att äta.

ACANA FÖLJER NATURENS REGLER:

1. HÖG KÖTTHALT – RIK PÅ PROTEIN    2. HÖGA HALTER AV FÄRSKT KÖTT    3. VARIATION AV FÄRSKT KÖTT    4. WHOLEPREY™   5. BEGRÄNSAD MÄNGD KOLHYDRATER

Västra Kanadas bondgårdar, vidsträckta rancher, bördiga prärier och kalla klara vatten är vår inspirationskälla och ger oss våra färska lokalproducerade ingredienser.

Till skillnad från de flesta andra hund- och kattfoderproducenters foder motsvarar vårt utbud av färska lokalproducerade ingredienser din hund eller katts naturliga kost genom att näringsämnena levereras i sin mest naturliga form.

Från frigående fågel, ägg, gårdsuppfött kött och vildfångad fisk till solmogna frukter och grönsaker – alla våra ingredienser föds upp och odlas lokalt och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. De levereras färska till vårt kök dagligen, utan konserveringsmedel och fyllda med näring.

Vårt prisbelönta NorthStar®-kök i mitten av den dynamiska agrikulturen i Alberta är utrustat med det absolut senaste inom tillredning av färsk mat. Tack vare läget får vi tillgång till lokala bönder som vi samarbetar med för att vår strävan efter färsk, närproducerad mat ska nå nästa nivå.

I en bransch med mycket liberala innehållsförteckningar tror vi på vikten av att tydliggöra vad som är en ingrediens och vad som inte är det. När vi säger färskt menar vi det. 

Vår definition av färskt eller rått lyder:

Färskt: Våra färska ingredienser uppfyller AAFCO-standard: NEDKYLNING SOM ENDA BEVARINGSMETOD.

Rått: AAFCO ger flertalet definitioner på rått, varav endast en används av oss; VÅRA RÅA INGREDIENSER ÄR PRECIS SOM VÅRA FÄRSKA, BARA ATT DE FRYSTS NED.

Vi har lika stor passion för att tillreda mat som vi har för våra husdjur. Det är därför vi tillrett ACANA i vårt prisbelönta kök i över ett kvarts sekel.

Vi är stolta över att berätta att vi tillreder ACANAs mat och godis själva, utav färska råvaror från betrodda bönder, uppfödare och fiskare. Vi ser över varje detalj i tillredningen, från råvarans ursprung till tillagningen och kvalitets- och säkerhetsprocessen.

Buddy Petfood
Vi vägrar skräpmat Färsk, nyttig och god mat gör oss både gladare och friskare. För oss människor höjs ribban ständigt för bra mat och det är härligt att se. Tyvärr hänger foderindustrin inte med. För att hålla höga marginaler fylls påsarna med billiga fyllmedel, biprodukter och artificiella tillsatser. Därefter samlar de damm i butikshyllan, ibland runt ett år innan servering. Om folk visste hur mycket näringsfattiga fyllmedel, såsom majs, vete och soja stoppas in i det massproducerade fodret skulle de förmodligen aldrig köpa det igen. Nej tack säger vi, usel hundmat gör oss riktigt upprörda!

Naturliga råvaror i varje hundskål

Din hund förtjänar bättre än en uråldrig mix av spannmål, socker och soja. Därför gick vi ihop med smarta och hängivna veterinärer, kockar och näringsexperter för att förändra foderbranschen. Resultatet är Buddy Pet Foods - en samling nyttiga måltider och snacks fulla av färska & smakrika råvaror. Utan tillsatser, naturligtvis. För oss är det även viktigt att vi arbetar med leverantörer som kan säkerställa god djurvård samt hög kvalité. Därför har vi bland annat valt att använda frigående djur.

Så lagar vi hundmaten

Nej tack till färgämnen, socker, soja, spannmål, gluten, genetiskt modifierade organismer och billiga utfyllnadsämnen Räkna med en rejäl dos av viktiga fettsyror (omega-3 och omega-6) som bland annat ger smidig hud och vacker päls Våra läckra och knapriga kulor bidrar till god tandhygien och fräsch andedräkt

Varenda måltid, förpackning och leverans klimatkompenseras alltid mer än de påverkar En glad mage ger en glad hund, därför frodas vitaminer, mineraler och aminosyror i alla våra rätter - oavsett vilken meny du rekommenderas Givetvis har vi provsmakat (helt ärligt har vi som princip att bara göra hundmat som vi själva hade kunnat äta)
Färskt + torkat = superkombo

Vi använder både färskt och lufttorkat kött i vår mat. Färskt kött har mest naturlig näring och är enkelt att smälta, vilket gör det lättare för hundens mage att plocka upp alla näringsämnen. Dessutom smakar färskt kött riktigt, riktigt gott.

Kött som förädlats genom lufttorkning bjuder på en härlig mix av viktiga näringsämnen såsom proteiner, mineraler och aminosyror. Dessutom håller lufttorkningen bakterier borta på naturlig väg, så att du slipper tillsätta konserveringsmedel. Även smakerna koncentreras och utvecklas tack vare vattenavgången. Ungefär som en vällagrad prosciutto!

Kombinationen av färskt och lufttorkat kött gör att vi kan använda en större mängd färska råvaror och mindre bearbetade ingredienser. Vattnet från det färska köttet avdunstar och lämnar en liknande fuktmängd som om det vore torkat kött. Med den här metoden behöver vi alltså inte tillsätta ytterligare vatten i processen för att fukta råvaran.

Vi är glada och stolta över att tillaga vår mat på en av Europas mest moderna anläggningar. Fabriken ligger i Tjeckien använder en extruderingsteknik med mindre tryck och lägre temperatur för att säkerställa en högre naturlig näring i sitt torrfoder. Anläggningen är både ISO 9001- och HACCP-certifierad. Ett par krångliga men viktiga förkortningar som gör oss säkra på två saker: Dels att maten tillagas på ett tryggt och hygieniskt vis. Men också att själva anläggningen håller högsta kvalitet, tack vare tuffa kontroller av en oberoende part. Det känns toppen tycker vi!

Alla kosttillskott från BuddyCare är producerade i Tyskland och Sverige.

Eat Small har ett foder där insekter är den enda proteinkällan. Våra odlade insekter utgör en källa av högkvalitativt protein och innehåller 20 aminosyror med en hög halt av mineraler (järn, kalcium, fosfor) och vitaminer (E och B-komplex) och odlas helt utan antibiotika eller GMO. Genom att använda insektsprotein bidrar vi till en hållbar, miljövänlig och etisk djurhållning. Innehåller inga andra animaliska restprodukter eller fett. Tillverkat i Tyskland

Tanken med FourFriends är att göra en mat som får din katt och hund att bli frisk, stark och strålande – inifrån och ut eftersom vi vet att mage och hälsa går hand i hand.

Vi använder enbart högklassiga naturliga råvaror och det finns inte en ingrediens i onödan i recepten som utfyllnad. Hundar och katter är karnivora djur, dvs köttätare och det har vi tagit hänsyn till och har mycket kött i våra recept.

Vi har anpassat våra recept och produkter för de behov som finns hos våra skandinaviska hundar och katter, på önskemål från er konsumenter och maten tillverkas i toppmodern fabrik i Prag med noga utvalda råvaror. FourFriends ska alltid stå för hög kvalitet, oavsett vilken produkt det gäller. Idag finns FourFriends även i  Danmark, Estland, Grekland och England för att nämna några länder.

Mersmak! Eftersom våra produkter är gjorda på rena råvaror så smakar och luktar de också gott. Det gäller allt i FourFriends-serien från torrfoder, köttkorvar, kosttillskott till belöningsgodis för både katten och hunden. Nyttigt kan vara gott! Vi har inga onödiga tillsatser och ingredienser i våra produkter