Tips & Recept

Pupcorn

INGREDIENSER

Laxolja  

Popcornkärnor

INSTRUKTIONER

Ta fram en kastrull med lock samt en stor bunke. Häll laxolja så det precis täcker botten av kastrullen

 och lägg i två popcornkärnor. Hetta upp på medelhög värme tills båda popcornen poppat.

Täck botten med ett tunt lager popcornkärnor, sätt på locket och skaka runt så alla popcorn poppar

för fullt och om kastrullen blir för full kan du försiktigt hälla av lite pupcorn i bunken under tiden.

När det går 3 sekunder mellan poppen så är dina pupcorn klara! Häll över i bunken och låt svalna innan servering.

Obs. Se till så du inte får med några kärnor när du ger hunden.

Kom ihåg att inte salta! Förvara i sluten plastpåse så håller dina pupcorn i två veckor.

(receptkälla Veterinärkartan.se)  

Ladda  ner:  

****************************************************************************************

Här kommer ett tips för att göra ett lite lyxigare tugg/glass från Monster

▪️ Ta en Whimzees igelkott eller alligator

▪️ Fyll den med din hunds favorit-våtfoder

▪️ In i frysen ett par timmar SERVERA

****************************************************************************************

 

För långvarig sysselsättning och svalka går det går även att fylla våtfoder i och frysa :  

Kong Puppy    Kong Classic

 Zogoflex Toppl   Zogoflex Tux


****************************************************************************************

Svenska Djurapoteket har ett recept på glass "Pupsicle"

Med blodpulver och vätskeersättning från Svenska Djurapoteket.

Recept:

4 dl vatten

1 msk blodpulver

1 skopa vätskeersättning

Gör så här:

Blanda alla ingredienser väl i en skål, använd gärna en visp. Föredel i dina glassformare och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

Servera sen en svalkande isglass till din pälskling!

Har man inga glassformar kan man använda engångsmuggar och sticka ner ett litet tuggben som "pinne" t.ex eller kanske frysa in till mindre bitar i någon av våra bakformar ?

Ladda  ner: