Pavo GutHealth 7,5 kg

I lager.

1,319.00 SEK

Hästar har av naturen en väldigt känslig mag- och tarmkanal. Detta betyder att förändringar, såsom foderbyten, till exempel när hästen sätts på gräs efter ett tag utan, kan leda till matsmältningsproblem. Stress, flytt till nytt stall eller en operation kan också orsaka sådana problem. Matsmältningsproblem hänger ihop med obalans i tarmbakterierna vilket leder till att din häst inte kan smälta sitt foder optimalt. Detta kan leda till irritation i slemhinnorna, rinnande avföring, diarré, magproblem och kolik.

Pavo GutHealth sörjer för en stabil mag- och tarmfunktion

Pavo GutHealth har utvecklats för att på ett optimalt sätt stötta din hästs matsmältning genom att återställa balansen i bakteriefloran. De 100 % naturliga ingredienserna säkerställer att alla hälsosamma bakterier i tunn- och tjocktarmen är maximalt supporterade och att de dåliga bakterierna inte längre kan orsaka någon skada.

Pavo GutHealth innehåll

Pavo GutHealth innehåller, bland annat, äpplepress och betmassa, vilka har vattenbindande egenskaper och skyddar tarmväggarna. Både äpplepress och betmassa innehåller pektin vilket förser tarmväggen med att skyddande gellager. Korngräs är fullt med nödvändiga vitaminer, mineraler och antioxidanter vilket har en positiv effekt på tarmens immunitet. Nässla är känd för sin blodrenande effekt och forskning har visat att nässla också förebygger infektioner.

Oreganoolja har blandats i Pavo GutHealth på grund av sina antibakteriella effekter. Och en annan smaskig fördel - tack vare oreganon så har pelletsen en delikat doft av det italienska köket! För att stötta den totala mag- och tarmhälsan ännu mer så har en blandning av Diamond V och inulin adderats. Båda dessa substanser är prebiotika vilket hjälper till att skapa balans mellan de goda och dåliga bakterierna i magen. Inulin är väldigt speciellt eftersom det bara kan brytas ner av några grupper av tarmbakterier – och inte av hästen. Det resulterar i att alla näringsämnen är tillgängliga för bakterierna och ingenting går förlorat.

Till sist, Pavo GutHealth innehåller unika CellProtect antioxidanter som fångar och neutraliserar alla fria radikaler i hästens kropp. Fria radikaler är aggressiva molekyler som kan förstöra celler och vävnad.

Alla dessa ingredienser kommer att hjälpa din häst till en stabil bakterieflora i dess tarmar och med det, en hälsosam matsmältning!

Kombinationstips!

Är din häst benägen att ha en orolig mage? Pavo SpeediBeet, Pavo FibreBeet och Pavo FibreNuggets har alla ett högt fiberinnehåll och fungerar som ersättning eller komplement till grovfoder. Dessa grovfoderprodukter är ett hälsosamt tillägg i alla foderstater.

Innehåller

Lusern
Rågklifoder
Betmassa
10 %
Äppelpressmassa
9,5 %
korngräs
9,4 %
Kalciumkarbonat
Nässla
5 %
Inulin
4,7 %
Vasslepulver
Jäst
Sojaolja (GMO-fri)
Oregano
2,7 %
Soja (böna) pressad, rostad
Glukos
Tarmflora stabilisatorer: Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077

Förvaringsanvisning

Förvaras svalt, torrt och mörkt . Återförslut efter användning
Mineraler och spårämnen (per kg)

Kalcium
1,6 %
Fosfor
0,30 %
Magnesium
0,13 %
Natrium
0,18 %
Zink
960 mg
Natrium
0,18 %
Kalium
1,3 %


Kelaterade mineraler

Hållbarhet
18 månader

Näringsämnen

Energia (EWpa)
0,58 Wpa
Smältbar energi (DE)
7,2 MJ/kg
Energi (ME)
6,1 MJ/kg
Råprotein
11,2 %
Råfett
6,8 %
Växttråd
17,8 %
Råaska
11 %
Socker
7.70%
Stärkelse
7.90%

Foderrådgivning

 

Quantity per day (g)

Horse (600 kg)

250

Pony (300kg)

125


Detta foder kan utfodras upp till ett maximum av 2000 gram per djur (600 kg) per dag