St Hippolyt Gold Medal® Refill 5 kg- muskeluppbyggande tillskott

I lager.

720.00 SEK

För optimalt fungerande muskler
Muskeluppbyggande tillskott för hästar i arbete. Anpassat för hästar under uppbyggnadsperiod då musklerna påfrestas och behöver extra näring. Optimerar muskelmetabolismen och underlättar återhämtningen efter träning. Innehåller spirulinaalger, essentiella aminosyror samt naturligt vitamin E.

  • För välutvecklade muskler
  • Främjar muskelmetabolismen
  • Lämpligt till tävlings- och hobbyhästar

Väldefinierade muskler

Tydliga, väldefinierade muskler är kännetecken på kraft, styrka och smidighet hos hästen. Välutvecklade muskler som tål belastning är grunden för stora prestationer för tävlingshästen – och för den fina ridupplevelsen med fritidshästen. Med en målinriktad tilldelning av rätt näringsämnen kan muskelbildningen understödjas aktivt. Alla hästar kan utifrån de individuella arvsanlagen bygga upp en välutvecklad muskulatur som tål belastning. Utöver en daglig, målinriktad och genomtänkt träning behöver hästen också en tillräcklig mängd muskelbildande och funktionella näringsämnen.

– Understödjer muskelbildningen
– Främjar musklernas prestationsegenskaper
– Grundligt utvärderat på tävlings- och hobbyhästar
– Dopingfri

PROTEIN, AMINO- OCH FETTSYROR
För uppbyggnad av muskler behövs först och främst proteiner av högsta kvalitet. Proteininnehållet i de vanliga foderprodukterna som hö och spannmål är oftast inte optimalt för muskeluppbyggnad. Med en speciellt utvecklad öljäst, spirulinaalger, fermenterat malt-jästextrakt, havsalger och tillsatt L-lysin innehåller Gold Medal högupptagliga ämnen som understödjer uppbyggnaden av muskelsubstansen. Utöver proteinbyggstenarna bidrar också fettsyror från spannmålsgroddar och oljefrön till det naturliga bildandet av de berörda hormonerna. Också muskulaturens smidighet mår bra av de essentiella fettsyrorna i den kallpressade linfröoljan.

NÄRINGSÄMNEN FÖR MUSKELUPPBYGGNAD
Specifika enzymer bygger upp muskelfilamenten som buntas ihop med hjälp av stabiliserande bindvävsfibrer. Enzymerna behöver funktionella näringsämnen för att kunna fungera. Det handlar bl.a. om hela B-vitamin-komplexet och spårämnen som zink, mangan, koppar och kisel, som är tillsatt i Gold Medal i inbördes anpassade mängder. För att säkra hög upptaglighet och optimal funktion är spårämnena tillsatta i övervägande organiska komplexföreningar.

MUSKELUPPBYGGNAD KRÄVER MUSKELSKYDD
Under uppbyggande träning och under tävling kör ämnesomsättningen på högsta växeln. Under detta arbete bildas fria radikaler som angriper muskelvävnad och som delvis kan orsaka nedbrytning av vävnaden. För att skydda vävnaden mot fria radikaler neutraliseras dessa av kroppens egna specialiserade enzymsystem, som är helt beroende av tillgängligheten av spårämnen såsom zink, koppar, mangan och selen. Utöver dessa mikronäringsämnen tillför Gold Medal ytterligare vävnadsbeskyddande element i form av alger, örter, öljäst, morötter samt naturligt vitamin E. Gold Medal utgör därmed en effektiv kombination av fysiologiskt samverkande, funktionella och skyddande näringsämnen för uppbyggnad av en välutvecklad och stark muskulatur.

Ca 40 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det dagliga fodret.
Ca 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som underhåll.

OBS! Täcker inte hästens grundläggande behov av mineraler.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 44,4 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 115 g

SAMMANSÄTTNING

Riskli, öljäst 6,5 %, spirulinaalger 5 %, vört, örter (mariatistelfrön, fänkål) 2,5 %, majsgroddar, sojaflingor hydrotermiskt förbehandlade*, Blandning av lättkrossade oljefrön och oljefrökakor (linfrön, solroskärnor), betfibrer, morötter, ingefära, havsalgkalk, magnesiumfumarat/-acetat/-lysinat/-oxid, kanel , isomaltulos, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 0,1 %, salt, vitlök, ärtflingormjöl, fruktfibrer (äpplen, druvar), hydrolysat kollagen (lågmolekylär), gurkmeja
*tysk soja, lokalt odlad exklusivt för St Hippolyt