Pavo FibreNuggets 20kg

I lager.

499.00 SEK

Viktiga egenskaper

  • Grovfoderersättning av högsta kvalitet
  • Smakfull blandning av alpgräs och örter
  • Innehåller mer än 60 olika gräs och örter
  • Fri från melass och spannmål

Användning

  • Passar för alla hästar
  • För att komplettera eller ersätta grovfoder
  • Äldre hästar eller hästar som har problem med grovfoderintaget på grund av tandproblem
  • För hästar som är känsliga för damm/mögel i grovfoder"

En tillräcklig mängd av fiberrikt och högkvalitativt grovfoder ska vara grunden i alla hästars foderstat men det är inte alltid självklart. Ibland kan det vara nödvändigt att komplettera eller (delvis) byta ut ditt hö/hösilage. Till exempel om grovfodret inte har tillräcklig kvalitet eller för hästar med tandproblem som har svårt äta sitt hö eller hösilage.

Pavo FiberNuggets - ett alternativ till grovfoder

Pavo FibreNuggets kan användas som en högkvalitativ grovfoderersättning. Höpelletsen är rika på fibrer, gjorda av 100 % betesgräs från Alperna i södra Tyskland, främjar tuggning och salivutsöndring hos din häst. Mer tuggande motverkar tristess och saliv är nödvändigt för en hälsosam matsmältning. Det underbart doftande och välsmakande gräset i Pavo FibreNuggets består av mer än 60 olika gräs och örter. Den stora mängden av olika grässorter gynnar de goda bakterierna i hästens tarmflora. Pavo FibreNuggets är rik på fibrer, naturliga vitaminer och spårämnen och är helt melass- och spannmålsfri. Pavo FibreNuggets är av en mycket jämn kvalitet utan damm på grund av kontrollerad torkning. Detta gör det också till det perfekta fodret för hästar som är känsliga för damm. Perfekt också att ha med sig på tävling eller resor för att komplettera en högiva.

Näringsämnen Mängd
Fosfor0.25 %
Kalcium0.55 %
Natrium0.05 %
Råaska11 %
Råfett2 %
Råfibrer30 %
Råprotein10.4 %
Socker7.8 %
Stärkelse2.2 %


Pavo FibreNuggets kan fodras torra men vi rekommenderar att pelletsen blötläggs med tillräckligt med vatten, i förhållandet 1:2 (1 del FibreNuggets: 2 delar vatten). Låt dem svälla i 30 minuter i varmt vatten eller 1 timme i kallt vatten. Maxgiva 0,5 - 1 kg per 100 kg kroppsvikt per dag.

Pavo foderskopa: 1 full Pavo foderskopa med Pavo FibreNuggets innehåller cirka 0,860 kg.