Pavo BeChill 1L- för omedelbart lugn

I lager.

619.00 SEK

 • Ger en avstressande effekt snabbt (30 min-2h)
 • Bevisad effekt   
 • Minskar stress utan att göra hästen trött eller seg
 • Karensfri
 • 100% naturlig

Pavo BeChill passar för alla typer av hästar och ponnyer* och passar vid olika stressfulla (tillfälliga) situationer:

 • Transport
 • Behandling av veterinär, tandläkare eller hovslagare
 • Vid klippning
 • Tävling
 • Första gången man tränar in nya moment
 • Inridning
 • Fyrverkerier
 • Avvänjning
 • Flytt

* Pavo BeChill ska inte ges till dräktiga ston

I okända eller stressiga situationer som transport, behandling av veterinär, tandläkare, hovslagare eller extremt väder kan en häst uppleva stress och få en stark instinkt att fly. Hur mycket stress din häst upplever beror på dess karaktär, genetik och tidigare erfarenheter. Ibland är det oundvikligt att din häst utsätts för en stressig situation. Pavo BeChill hjälper effektivt och snabbt till att minska stress (inom 30 min – 2 timmar) och främjar avslappning.

Tillskott för att minska stress

En stressreaktion i hästens kropp påverkas av signalsubstanser som skickas till och från hjärnan. Enkelt uttryckt kan dessa signalsubstanser skicka två meddelanden: ett stressmeddelande och ett avslappningsmeddelande. Ökade mängder stressmeddelanden resulterar i ökad hjärt- och andningsfrekvens, svettning och spända muskler. När i stället nivån av avslappningsmeddelanden ökar blir hjärt- och andningsfrekvensen normal och musklerna blir avslappnade och smidiga. I stressiga situationer ser kroppen till att nivån av stressmeddelanden ökar och avslappningsmeddelandena minskar. Detta resulterar i att hästen blir mer alert och redo att fly, och då upplever stress. Pavo BeChill blockerar kroppens mekanism för att bryta ner avslappningsmeddelanden och begränsar ökningen av stressmeddelanden. Pavo BeChill påverkar alltså båda budskapen och hjälper därför till att minska stress mycket effektivt.

Magiska ingredienser: citronmeliss & magnesium

De viktigaste ingredienserna i Pavo BeChill är citronmeliss och magnesium. Citronmeliss är en naturlig ingrediens som hjälper till att minska stress eftersom det blockerar nedbrytningen av avslappningsmeddelanden. Det gör att det finns fler avslappningsmeddelanden som säger åt kroppen att hålla hjärtat och andningsfrekvensen normal och musklerna avslappnade. Citronmeliss är en kraftfull ingrediens då mycket låga mängder redan har stor effekt på stressreaktionen hos hästen.

Magnesium hjälper till att blockera produktionen av stressmeddelanden vilket innebär att kroppen får färre signaler som säger åt hästen att öka hjärt- och andningsfrekvensen, börja svettas och att spänna musklerna. Dessutom är det bevisat att koncentrationen av kortisol (stresshormon) är betydligt lägre efter att ha fodrat hästen med magnesium. Magnesium är en av de mest välkända substanserna mot stressade och nervösa hästar.

Pavo BeChill kan ges oralt, direkt i munnen (30 min – 2 timmar innan den stressfulla situationen) eller via foder eller vatten (kvällen och morgon före den stressfulla situationen). Testa hur lång tid det tar för din häst att få effekt för att veta hur långt innan du bör ge dosen.

Rekommenderad dos*:

Ponnyer: 10 - 40 ml
Små hästar (400 - 550 kg): 20 - 50 ml
Stora hästar (600 - 750 kg): 30 - 60 ml

*Nedan mängder är en grunddos. Den mängd som ger bäst effekt på just din häst varierar beroende på individuella behov, stresstolerans och prestationsnivå. Testa dig fram vilken mängd som behövs för att få bäst effekt på din häst