Pavo RiceBran- topping för en uthållig och vältränad häst 20 kg

I lager.

799.00 SEK

En frakt tillkommer på 89:- per påse vid köp av hästfoder.


Produktinformation Pavo RiceBran

Pavo RiceBran är en naturlig och koncentrerad energikälla med ett högt innehåll av långsam energi. Det innebär att energin kommer att frigöras I kroppen under en lång tid, så att din häst inte blir het eller oberäknelig.

Pavo RiceBran har ett högt innehåll av långsam energi vilket innebär att din häst kommer att ha mycket energi men utan att bli het eller oberäknelig. Pavo RiceBran är inte bara rik på energi utan har också ett högt proteininnehåll, det är det perfekta fodret för att göra din häst uthållig, vältränad med en kropp i god kondition.

Var kommer energin ifrån?

Den huvudsakliga källan av långsam energi i Pavo RiceBran är det höga innehållet av olja och stärkelse. Du kanske undrar hur stärkelse bidrar till långsam energi när stärkelse normalt är känt för frigöras som snabb energi (som en topp – hög mängd under en kort tid). Låt oss förklara!

Stärkelse är i grunden en kedja av många, sammanlänkade, glukosmolekyler. Stärkelse som kommer från spannmål är länkade på ett annat sätt jämfört med stärkelse som kommer från riskli, därför bryts stärkelsen ner på olika sätt. Spannmålsstärkelse bryts normalt ner snabbt vilket resulterar i en topp av glukos i blodet. Denna topp av glukos leder till höga mängder, och direkt tillgänglig energi, som vi kallar för snabb energi. Pavo RiceBran bryts i stället ner gradvis. Den gradvisa nedbrytningen leder till en långsammare och stadigare frisättning av glukos vilket vi brukar kalla för långsam energi. På grund av den långsamma och gradvisa frisättningen av glukos (energi) är Pavo RiceBrans glykemiska index lågt. Det glykemiska indexet anger i vilken utsträckning kolhydraterna (socker och stärkelse) i en produkt påverkar glukosen i blodet.

Mer om Pavo RiceBran

Det finns fler fördelar med att fodra med Pavo RiceBran. Den höga nivån av olja ger en snygg och skinande päls. Eftersom riskli är produkt som är väldigt rik på olja så är det viktigt att den stabiliserad för att undvika att den härsknar. Pavo RiceBran är stabiliserad genom en upphettningsprocess, till skillnad från många andra riskliprodukter som stabiliseras genom att tillsätta kemiska antioxidanter. Alltså, Pavo RiceBran är 100 % naturlig (inga tillsatser). Dessutom, Pavo RiceBran innehåller potenta antioxidanter och en naturlig vitamin E-källa, vilka stöder den allmänna hälsan och muskelfunktionen.

En annan viktig aspekt är hur Pavo RiceBran är producerad. Vid framställning av riskli behöver riset skalas av vilket normalt görs med kalciumkarbonat. Men när kalciumkarbonatet används så påverkas kalcium/fosfor-förhållandet. Riset i Pavo RiceBran är mekaniskt skalat vilket gör att kalcium/fosfor-förhållandet inte påverkas och Pavo RiceBran förblir 100 % naturligt.

Topping  

Pavo RiceBran fodras som en topping, vilket innebär att du fodrar med en liten giva tillsammans med den vanliga kraftfodergivan. Lite som strössel på glassen, fast mycket mer nyttigt!

Viktiga egenskaper

 • Högkoncentrerad energi
 • Långsam energi, alltså energin frigörs jämt under en lång tid
 • Rik på protein
 • Fri från spannmål och melass
 • 100% naturlig, inga tillsatser
 • Stabiliserad
 • Innehåller långsamfrigörande stärkelse
 • Stöttar en frisk och glänsande päls
 • Med potenta antioxidanter för att stötta en fungerande muskelfunktion.

Passar för:

 • Hobbyhästar som är i hårt arbete
 • För sporthästar som behöver långsam och uthållig energi
 • För äldre hästar som behöver extra energi (kalorier) och protein för att hålla kroppen i form
 • För digivande ston som behöver extra energi (kalorier) och protein för att hålla kroppen i form

Näringsämnen

Råprotein
14,0 %
Råfett
14,0 %
Växttråd
6,0 %
Råaska
8,0 %
Socker
4,5 %
Stärkelse
30,0 %
Kalcium
0,06 %
Fosfor
1,72 %
Magnesium
0,75 %
Natrium
0,03 %
Kalium
1,55 %