Nutrolin® CAT SENIOR - äldre katter 150 ml

I lager.

199.00 SEK

Upprätthåller kattens spänstighet och smidiga
rörelser, samt förbättrar pälskvaliteten.

  • Då katten blir äldre försvagas kroppens försvarsmekanismer.
  • Kroppens försvarsmekanismer kan stödjas med utvalda näringsämnen.
  • Fiskoljans omega-3-fettsyror och naturliga antioxidanter skyddar den äldre kattens kropp, bl.a. lederna.
  • Näringsoljan stödjer även hjärtats och njurarnas funktioner.
  • Utvecklad för över 7 år gamla katter.

Förpackningsstorlek 150 ml.
Mild och ren smak. En öppnad flaska förvaras i kylskåp och förbrukas inom tre månader.

Sammansättning

  • Fiskoljeblandning
  • Solrosolja
  • Naturlig E-vitamin
  • Naturlig antioxidantblandning

DHA > 200 mg/ml
EPA > 65 mg/ml
E-vitamin > 2 mg/ml

Kattens vikt kgOlja ml
2,51,5
52,5
7,53,5

Daglig dosering tillsammans med kattens foder eller separat.

Spänst och livskraft: Nutrolin® CAT SENIOR ser till att din över sju år gamla katt får essentiella fettsyror och naturliga antioxidanter i ett tryggt och hållbart format. Rätt fettsyror stödjer kroppen som åldras, upprätthåller rörelseglädjen och ger pälsen glans. CAT SENIOR-näringsoljan har en mild smak och det är enkelt att blanda oljan i kattens mat en gång om dagen.

Då katten åldras försämras dens spänst och rörlighet. Många ägare uppfattar att det är frågan om att katten blir lugnare då den åldras, men orsaken är ofta att kattens leder blivit styva. Det kan till och med vara frågan om artros och smärta i lederna. Över 7 år gamla katter gynnas avsevärt av speciellt fiskoljans omega-3 EPA-fettsyror som dämpar inflammationsreaktioner, vilket påvisats i ett flertal undersökningar. Även då lederna drabbats av artros uppstår det inflammationer i lederna.

Nutrolin® CAT SENIOR-näringsoljan har en bas av fiskoljor som är av läkemedelskvalitet och därför innehåller produkten en unik balans mellan omega-3 EPA- och DHA-fettsyror, 1:2. Nutrolin® CAT SENIOR innehåller även tillsatt, naturlig E-vitamin som fungerar som en effektiv antioxidant genom att skydda både oljans kvalitet och kattens kropp. E-vitaminen har en viktig betydelse i oljetillskott till katten eftersom utan E-vitamin ökar risken för pansteatit (”gulfettssjuka”).

I motsats till hunden och människan kan katten inte producera DHA och EPA i kroppen ur vegetabiliska fetter utan katten måste få dessa fettsyror ur sin kost.

Effekten av Nutrolin® CAT SENIOR kan ses redan inom några veckor: katten börjar röra sig bättre och smidigare, och pälsen blir glansig.