Nutrolin HORSE Skin & Coat - hästens hud & päls. 4000 ml

I lager.

1,299.00 SEK

VARFÖR SKA JAG GE AV DEN?

Skyddar och ger näring till hästens hud
och förbättrar pälskvaliteten.

  • En näringsolja utvecklad specifikt för vård av huden
  • Innehåller rikligt av essentiella fettsyror som ger näring till huden och förbättrar hudens naturliga skyddslager.
  • Lindrar de symptom som torr hud orsakar, minskar klåda och mjäll.
  • Förbättrar pälsens välmående och glans.
  • Stödjer vården av sommareksem, regnskållor och hudinfektioner.
  • En unik, patenterad sammansättning.
  • Förpackningsstorlek: 4 000 ml

Hästarna gillar smaken. Ett enkelt tillskott i fodret för dagligt bruk, till hästar i alla åldrar. En öppnad flaska förvaras svalt från +4 till  +18 oC och förbrukas inom fyra månader.

INGEN KARENSTID

VISSTE DU?
Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. En barriärfunktion som fungerar dåligt orsakar torr hud och utsätter hästen för hudproblem. Denna oljeblandning innehåller fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin.

Kallpressade vegetabiliska oljor 50 ml:
Hampfröolja
Rypsolja
Linfröolja
        Essentiella fettsyror: 24 000 mg

Naturliga tillsatser 50 ml:
E-vitamin (d-alfa-tokoferol) 500 mg
Tokoferolextrakt

Nutrolin® HORSE Skin & Coat

Hästens vikt kgOlja ml
30035
50050
600 eller mer60


Patenterad sammansättning

Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en unik, patenterad näringsolja för hästar. Den innehåller rikligt med linolsyra som är en essentiell omega-6-fettsyra för hudens och pälsens välmående. Nutrolin® HORSE Skin & Coat innehåller dessutom omega-6- och omega-3-seriernas fettsyror (GLA och SDA) som optimerar linolsyrans ämnesomsättning. Oljeblandningen innehåller även naturlig E-vitamin, men ingen fiskolja. Vi har utvecklat denna näringsolja för vård av alla hästars hud och päls.

Essentiella fettsyror är till för huden

Grunden till hästens hudproblem ligger ofta i en alltför torr hud. En torr hud är mjällig och kvaliteten på pälsen försämras. En torr hud är även utsatt för allergener och bakterieinflammationer som orsakar överkänslighetsreaktioner. Skin & Coat är en vegetabilisk näringsolja som innehåller rikligt med essentiella fettsyror. Dessa stödjer utvecklingen av hudens naturliga skyddsmekanismer, dvs. hudens barriärfunktion. En välfungerande barriärfunktion upprätthåller hudens fuktbalans och lindrar de hudproblem som orsakas av torr hud. Fisk- och laxolja har inte denna inverkan.

Lär dig känna igen olika E-vitaminer

Det finns både syntetisk och naturlig E-vitamin. Naturlig E-vitamin är 1,5 gånger effektivare än syntetisk. I Nutrolin-produkterna använder vi naturlig E-vitamin som går under namnet d-alfa-tokoferol (termen vi använder på våra förpackningar) eller RRR-alfa-tokoferol. Syntetisk E-vitamin har formen dl-alfa-tokoferol och den går även under namnet all-rac-alfa-tokoferol.

Vi satsar på oxidationsförsvar

Fettsyror oxideras lätt. Oxiderade fettsyror har en skadlig inverkan på alla hästar. De är speciellt skadliga för hästar som växer, äldre hästar och sporthästar. Nutrolin -näringsoljornas oxidationsförsvar har under de senaste åren utvecklats i samarbete med Danmarks Tekniske Universitet (DTU). I utvecklingsarbetet har vi använt forskningsmetoder som är framtagna av professor Charlotte Jacobsens team där omega-3-oljornas oxidation undersöks som en dynamisk process. Som resultat av utvecklingsarbetet är Nutrolin®-oljorna av hög kvalitet och mycket trygga.