Nutrolin HORSE Skin & Coat - hästens hud & päls. 3000 ml

I lager.

1,119.00 SEK

VARFÖR SKA JAG GE AV DEN?

Skyddar och ger näring till hästens hud och förbättrar pälskvaliteten.

  • Lindrar klåda och mjäll.
  • Stödjer vården av sommareksem och regnskållor.
  • Minskar risken för återkommande hudinflammationer.
  • Ökar pälsens glans.
  • Kan innehålla spår av CBD.

Hästarna gillar smaken. Ett enkelt tillskott i fodret för dagligt bruk, till hästar i alla åldrar. Ett öppnat paket förvaras helst svalt och förbrukas inom 8 veckor.

VISSTE DU?
Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. En barriärfunktion som fungerar dåligt orsakar torr hud och utsätter hästen för hudproblem. Denna oljeblandning innehåller fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin.

Förpackningsstorlek: 3 000 mlKallpressade vegetabiliska oljor 50 ml:
Hampfröolja
Rybsolja
Linfröolja
        Essentiella fettsyror: 24 000 mg

Naturliga tillsatser 50 ml:
E-vitamin (d-alfa-tokoferol) 900 mg
Tokoferolextrakt


Nutrolin® HORSE Skin & Coat

Hästens vikt kgOlja ml
30035
50050
600 eller mer60


Patenterad sammansättning

Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en unik, patenterad näringsolja för hästar. Den innehåller rikligt med linolsyra som är en essentiell omega-6-fettsyra för hudens och pälsens välmående. Nutrolin® HORSE Skin & Coat innehåller dessutom omega-6- och omega-3-seriernas fettsyror (GLA och SDA) som optimerar linolsyrans ämnesomsättning. Oljeblandningen innehåller även naturlig E-vitamin, men ingen fiskolja. Vi har utvecklat denna näringsolja för vård av alla hästars hud och päls.

Essentiella fettsyror är till för huden

Grunden till hästens hudproblem ligger ofta i en alltför torr hud. En torr hud är mjällig och kvaliteten på pälsen försämras. En torr hud är även utsatt för allergener och bakterieinflammationer som orsakar överkänslighetsreaktioner. Skin & Coat är en vegetabilisk näringsolja som innehåller rikligt med essentiella fettsyror. Dessa stödjer utvecklingen av hudens naturliga skyddsmekanismer, dvs. hudens barriärfunktion. En välfungerande barriärfunktion upprätthåller hudens fuktbalans och lindrar de hudproblem som orsakas av torr hud. Fisk- och laxolja har inte denna inverkan.

Lär dig känna igen olika E-vitaminer

Det finns både syntetisk och naturlig E-vitamin. Naturlig E-vitamin är 1,5 gånger effektivare än syntetisk. I Nutrolin®-produkterna använder vi naturlig E-vitamin som går under namnet d-alfa-tokoferol (termen vi använder på våra förpackningar) eller RRR-alfa-tokoferol. Syntetisk E-vitamin har formen dl-alfa-tokoferol och den går även under namnet all-rac-alfa-tokoferol.

Vi satsar på oxidationsförsvar

Fettsyror oxideras lätt. Oxiderade fettsyror har en skadlig inverkan på alla hästar. De är speciellt skadliga för hästar som växer, äldre hästar och sporthästar. Nutrolin®-näringsoljornas oxidationsförsvar har under de senaste åren utvecklats i samarbete med Danmarks Tekniske Universitet (DTU). I utvecklingsarbetet har vi använt forskningsmetoder som är framtagna av professor Charlotte Jacobsens team där omega-3-oljornas oxidation undersöks som en dynamisk process. Som resultat av utvecklingsarbetet är Nutrolin®-oljorna av hög kvalitet och mycket trygga.