St Hippolyt Mucolyt® Refill 5 kg- för luftvägarna

I lager.

879.00 SEK

För luftvägarna
Mucolyt är ett effektivt foderkomplement som innehåller ett brett utval av örter, bland annat pepparmynta, timjan, kamomill, lanceolat, anis, fänkål, kummin och tussilago. För hästar som är uppstallade eller arbetar i dammiga miljöer där det kan finnas behov av att stödja luftvägarnas funktion.

  • Pelleterat och välsmakande
  • Kan användas regelbundet
  • 48 timmar karens på grund av den höga koncentrationen av örter

Med ett unikt innehåll av örter

Frisk luft
Luftvägsproblem hör till de allra vanligaste sjukdomarna hos hästar och de hänger tätt ihop med ett försämrat immunförsvar. Speciellt under pälsbyte är hosta och näsflöde i stallet inte något ovanligt som tär på hästens organism. En varierad fodring med ett bredspektrat utbud av örter med många näringsämnen understödjer både luftvägarna och immunförsvaret.

Mucolyt innehåller ett brett urval av noggrant utvalda slemlösande och vidgande örter som pepparmynta, timjan, kamomill, svartkämpar, anis, fänkål, kummin, hästhov och många andra. Mucolyt är därför ett värdefullt tillskott till den dagliga fodringen för hästar som har problem med luftvägarna.

BEGRÄNSAD ARTVARIATION I VALLEN
Ett sparsamt örtinnehåll på våra betesmarker begränsar hästens tillgång till viktiga vitalämnen och aktiva substanser t.ex. essentiella spårämnen och eteriska oljor. Luftvägsproblem, hostanfall eller besvärad andning kan vara tecken på ensidig fodring med för få örter. Då ökar risken att bakterier och andra sjukdomsvållande organismer ger problem i luftvägarna. Bronkialslemmet blir inte tillräckligt tunnflytande och lungorna kan inte befria sig själv från slem, damm, svampar och bakterier. Speciellt under pälsbyte är många hästar mer mottagliga för infektioner i luftvägarna.

NATURÄMNEN TILL LUFTVÄGARNA
Teblad och kryddväxter har ett mycket högt innehåll av sekundära växtämnen, bl.a. naturliga eteriska oljor, som är viktiga för rengöringen av luftvägarna. Sällsynta spårämnen bidrar till utrensning och stärker 

Ca 40 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det dagliga fodret, vid uppstart eller vid akuta besvär.
Underhållasdos ca 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som stöd. Till kräsna hästar introducera i små mängder.
OBS: Täcker inte hästens grundläggande behov for mineraler. Kan ges dagligen. Karenstid för tävlingshästar: 48 timmar.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 24,3 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 130 g

SAMMANSÄTTNING

Örter (pepparmynta, timjan, kamomill, svaretkämpar, fänkål, bockhornsklöverfrön, anis, kummin, hästhov) 50 %, snittad lucern, malt, fint krossade oljefrön (linfrön, solroskärnor, nigellafrön), vetekli, majsgroddar, havreskalskli, kornflingor, vindruvkärnextrakt, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), betfibrer, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor), salt, havsalgmjöl, ärtprotein, himalayasalt