St Hippolyt GlandoGard® 3,75 kg- harmonisering av din häst

I lager.

1,115.00 SEK

För harmonisering av din häst
GlandoGard är en kombination av antioxidanter som naturligt vitamin E, vitamin C med hög upptagningsförmåga och organiskt bundet selen. Därtill komplexa ingredienser som munkpeppar, mariatistel, bovete, indiska krusbär, ingefära och extrakt av öljäst. Hjälper den äldre hästen med hormonell obalans.

  • Cellskydd genom naturliga antioxidanter
  • Skonsam harmonisering av ämnesomsättningen
  • Används i kombination med EquiGard

Bättre livskvalitet för cushinghästar
Övergången är ofta flytande: en pigg och levnadsglad häst förvandlas långsamt under några år till en trött senior med benägenhet för infektioner. Forskningen fokuserar efterhand allt mer på cushinghästarnas hälsa och man vet nu mer om de näringsbrister som kan bidra till att hästen utvecklar Equine Cushing Syndrom och hur dessa näringsbrister kan rättas till. GlandoGard är framtaget för att täcka hästens behov av funktionella näringsämnen.

Tillför specifika livsnödvändiga ingredienser som ofta är i underskott hos hästar med Equine Cushing Syndrom. GlandoGard® innehåller en effektiv blandning av antioxidanter som understödjer kroppens egna mekanismer som skyddar mot fria radikaler, så den hotande körtelvävnaden i mellanhjärnan (se nedan) skyddas.

– Målinriktade ingredienser till hästar med Cushing Syndrom (ECS)
– Vid risk för fång, pga. ECS
– Kan med fördel användas tillsammans med EquiGard®

CUSHING SYNDROM ETT FODERRELATERAT PROBLEM?
Omkring 15 % av de äldre hästarna utvecklar Equine Cushing Syndrom (ECS). Cirka hälften av alla ”Cushinghästar” är insulinresistenta och utvecklar fång. Ett viktigt mål för utfodringen är därför att motverka insulinresistensen som är en riskfaktor för fång. GlucoGard®s nutritionsformel har här visat sig vara mycket effektiv och är därför också inarbetad i GlandoGard®.

NÄRINGSÄMNEN MOT VÄVNADSSJUKDOMAR
Cellskador pga. fria radikaler anses numera vara en av huvudorsakerna till åldersbetingade problem. Vid Cushing Syndrom är det framförallt den hormonreglerande körtelvävnaden i hypotalamus och hypofysen som är skadat på grund av angrepp från fria radikaler. På grund av skadan på körtlarna kommer bl.a. det hormonella samspelet mellan dopamin, det adrenokortikotropa hormonet (ACTH), kortisol och insulin ur balans. Detta leder till utveckling av Cushings syndrom. Huvudorsaken till denna felutveckling förmodas uppstå när kroppens egna skydd försämras mot fria radikaler. Då dessa består av enzymer och antioxidanter kan de tillföras i form av GlandoGard® som har ett högt innehåll av naturliga antioxidanter. Målet är att bromsa den fortgående nedbrytningen av körtelvävnad och understödja kroppens möjlighet att återställa denna vävnad.

VARFÖR KOMPLEXA SKYDD?
De skadliga fria radikalerna är flera – vilket också gäller de berörda cellvävnaderna. Ett säkert skydd kan därför endast uppnås genom en mångfald av målinriktade antioxidanter. Därför är GlandoGard® inte endast en blandning av antioxidanter såsom naturlig vitamin E, högtillgänglig vitamin C och organiskt bunden selen. Helt centralt är också komplexa ingredienser som munkpeppar, mariatistel, bovete, indiska krusbär, ingefära och extrakt av öljäst. De cellskyddande ingredienserna i dessa råvaror har en stor variation och specifik påverkan.

FÖLJDPROBLEM BÖR MAN OCKSÅ TÄNKA PÅ
Till de medföljande problemen hör bl.a. svagt immunsystem, kronisk trötthet samt pälsbytes-, hov- och fertilitetsproblem. GlandoGard® tillför därför många naturliga ingredienser som täcker problemspecifika näringsunderskott. Dit hör ett omfattande komplex av vitaminer och organiskt bundna spårämnen, naturliga ingredienser såsom öljäst, ingefära, vitlök, extrakt av krusbär, bockhornsklöver, linfröolja, vitlök, havsalger och rödklöverblommor. För att stimulera aptiten tillsätts mejram, anis och fänkål.

VAD ÅSTADKOMMER GLANDOGARD® TOTALT SETT?
GlandoGard® utgör ett naturorienterat koncentrat av näringsämnen som är helt anpassat efter de specifika behoven hästar med Cushing Syndrom har. Därmed kan GlandoGard® vara en hjälp som ger dessa hästar en förbättrad livskvalitet.

Kroppsvikt / Dagligen mängd:
100 kg ca 40 g
200 kg ca 65 g
300 kg ca 85 g
400 kg ca 105 g
500 kg ca 125 g
600 kg ca 145 g

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 4,5 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 100 g

SAMMANSÄTTNING

Öljäst, örter (blåbärsblad, lomme, getruta, Älggräs, bovete, munkpeppar, mariatistelfrön, bockhornsklöverfrön), vört, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, nigellafrön), rödklöverblommor, magnesiumfumarat/-acetat/-fosfat/-oxyd, ingefära, kanel, salt, vitlök, havsalgkalk, kronärtskocka, ärtflingormjöl, indiskt krusbär, ättika, gurkmeja