St Hippolyt Relief Mash 7,5 kg- vid sand i tarmen

I lager.

695.00 SEK

Vid sand i tarmen
Relief Mash understödjer hästens förmåga att själv rensa och skydda matsmältningskanalen. Innehåller kli, pektiner och loppfrön som har en god vattenbindande förmåga. Genom att blanda med vatten initieras bildningen av slem från loppfrön och linfrön. Relief Mash aktiverar och stimulerar tarmrörelsen, vilket underlättar utrensningen.

  • Rensar tarmen
  • Skyddar tarmens slemhinnor
  • Understödjer och stimulerar tarmaktiviteten

Effektivt utnyttjande av näringsämnen
Relief Mash stöttar hästens förmåga att själv rensa ut och stärka tarmsystemet. Relief Mash är enkel och snabb att förbereda och innehåller bl.a. örterna; koriander, fänkål och anis som stödjer matsmältningen och bidrar med hög smaklighet.

Vad kan ingredienserna bidra med?
Ballastämnen som kli, pektiner och loppfröskal har en hög förmåga att binda vatten. När Relief Mash blötläggs i vatten sätter det igång bildandet av slemämnen. Dessa egen­skaper bidrar till att volymen på tarminnehållet ökar och tarmens aktivitet och rörelse blir stimulerad, varpå utrensningen av skadliga ämnen underlättas. Dessutom verkar slemämnena skyddande på tarmslemhinnan.

När hästen slickar på marken eller äter rötter intas det ofta regelbundet små mängder jord och sand, som kan dröja sig kvar i tarmsystemet. De naturliga tarmaktiviteterna och tarmrörelserna kan därmed blir hämmade, vilket kan vara en bidragande orsak till obalans och ojämnheter i hästens matsmältning.

Skydda och hålla rent
Relief Mash innehåller loppfröskal som ger en mekanisk utrensning av tarmen, binder sandansamlingar och underlättar utsöndringen. Den innehåller också gyllene linfrön som har genomgått en skonsam förbehandling där skalen lätt har krossats för att göra linfröna tillgängliga för enzymerna i tarmsystemet. Linfrönas skal skyddar fröna mot oxidation. De gyllene linfröna har ett högt innehåll av omega-3 fettsyror, vitamin E och slemämnen och kan användas utan kokning.

Prebiotika som t.ex. öljäst verkar stimulerande, återuppbyggande och aktiverande på tarmfloran. Detta är en förutsättning för en stabil matsmältning som säkrar ett optimalt upptag av näringsämnen från fodret.

Följ gärna den rekommenderade vattenmängden, så att råvarornas effekt och funktion i tarmen utnyttjas optimalt. Relief Mash används som en kur eller som dagligt tillskott under perioder vid ökat behov.

Som utrensande kur: 100-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
Vid daglig användning efter behov: 50-100 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
Relief Mash ska blöttläggas i ljummet eller kallt vatten med förhållandet 1:2. Se alltid till att hästen har tillgång till färskt dricksvatten!

1 liter = ca 500 g

SAMMANSÄTTNING

Loppfrön, linfrön, snittat varmluftstorkat alphö, vetekli, kornflingor, betfibrer, betblast, äpplemäsk, öljäst, örter (koriander, kamomill, bockhornklöverfrön, fänkål, mariatistel, kanel), majsflingor, äppelsirap, fullkornshavreflingor, majsgroddar, vindruvskal, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar), fermenterade morötter, salt, havsalgkalk, äppelvinäger