St Hippolyt Hesta Mix® Nordic Müsli 20 kg- för specialraser i träning

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

En frakt tillkommer på 89:- per påse vid köp av hästfoder.


Müslin för specialraser i träning
Den välsmakande Hesta Mix Nordic Müslin är utformad för hästar i träning som har behov av extra energi inför prestation och styrka i muskulaturen. Vitaminer och mineraler är av högsta naturliga och organiska kvalitet och innehåller är anpassat för behoven i de nordiska länderna.

  • Lämplig för hästar med särskilt behov av vitaminer och mineraler
  • Understödjer hud, päls och hovar
  • Havre- och melassfri

Extra högt innehåll av mikronäringsämnen
Hesta Mix Nordic är särskilt lämpligt till barockhästar, ursprungsraser, lättfödda hästar samt hästar som har speciella krav på mineral- och vitalämnesförsörjningen.

– Spårämnen med hög biotillgänglighet
– Snabba resultat
– Med örter, oljor och oljehaltiga frön
– Kan kombineras med andra kompletteringsfoder

BRISTER HAR MÅNGA ANSIKTEN
Många hästar behöver endast en liten mängd kompletteringsfoder för att täcka energibehovet. Det kan ibland betyda att tilldelningen av livsviktiga närings- och uppbyggnadsämnen blir för liten. Många av de vanligaste kompletteringsfodren tar inte hänsyn till denna situation och täcker därmed inte hästens näringsbehov. Följderna är bristsymptom, som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, oro, slitage och upptagningsstörningar, ökad mottaglighet för infektioner, hudproblem, allergier, avmagring, ämnesomsättningsproblem och hormonstörningar.

EXTRA HÖGT INNEHÅLL AV SPÅRÄMNEN
Hesta Mix Nordic är ett hästfoder med extra högt innehåll av vitalämnen och mikronäringsämnen i biologisk högupptaglig form. Även vid små mängder foder kan man säkra en behovsinriktad försörjning med organiskt bundna och därmed högupptagliga spårämnen. Tack vare den effektiva upptagligheten i tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet kan bristsymptom utjämnas och avhjälpas både snabbt och effektivt.

HESTA MIX NORDIC MÜSLI
Den välsmakande Hesta Mix Nordic Müsli används i stor utstäckning till hästar i arbete, där det finns behov av ökad energi till prestation och styrka till muskulaturen. Fodret innehåller en moderat mängd förgrodd och värmebehandlad spannmål samt spannmålsgroddar som tillför energi, aminosyror av högsta kvalitet samt ökad mängd vitaminer och mineraler. Anpassad efter prestationshästens behov med särskild vikt på örter och antioxidanter för att hästens kropp och muskulatur ska kunna prestera på högsta nivå.

200-300 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.

1 liter = ca 600 g

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 27,7 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 600 g

SAMMANSÄTTNING

Mältat korn- og majsflingor, snittad lusern, äppelmäsk, äppelsirap, palatinos, vetekli, havreskalskli, oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 2,8 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar) 2,6 %, örter (koriander, salvia, pepparmynta, fänkål, mejram) 2,5 %, betfibrer, majsgroddar, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), vindruvskal, salt, vindruvkärnextrakt, öljäst, vetegroddar, havsalgmjöl, vört, korngroddar, vitlök, ärtprotein, magnesiumacetat, magnesiumsulfat, fruktättika