Pavo WeightLift -grovfoder för magra, underviktiga eller äldre hästar 20 kg

I lager.

669.00 SEK

En frakt tillkommer på 89:- per påse vid köp av hästfoder.


Produktinformation Pavo WeightLift

Pavo WeightLift är den perfekta grovfoderprodukten för magra, underviktiga eller äldre hästar, för att återfå en välmående kropp.

Vissa hästar är svåra att hålla i hull, de tappar vikt och muskelmassan minskar. Att ge mer kraftfoder är ofta inte den bästa lösningen. Pavo WeightLift är fri från spannmål, melass, soja och betmassa, men är rik på fibrer och protein för att stötta en hälsosam viktökning. En stor fördel med Pavo WeightLift är att den kan ges båda torr och uppblött.

I perfekt form

På grund av det höga innehållet av viktiga aminosyror och omega 3- och 6-fettsyror, förses hästen med alla nödvändiga byggstenar för uppbyggnad och muskelutveckling. I kombination med högkvalitativt protein från lusern och energi naturlig och högkoncentrerarat riskli, kommer hästens kroppskondition att förbättras. Dessutom, risklin och linfröoljan säkerställer en perfekt, glänsande päls. På grund av det låga innehållet av socker i Pavo WeightLift, så passar den även för hästar med fång, EMS och insulindysreglering.

Hästar som är känsliga för socker och stärkelse

Fler och fler hästar är känsliga för socker och stärkelse. När dessa hästar blir magra eller underviktiga, hjälper Pavo WeightLift dem att gå upp vikt utan att dysreglera glukosmetabolismen, muskelmetabolismen eller matsmältningssystemet. Pavo WeightLift är fri från spannmål, stärkelsen i Pavo WeightLift kommer inte från spannmål utan från riskli. Stärkelse från riskli smälts mer gradvis och har därför en begränsad effekt på glukosnivåerna i blodet, jämför med stärkelse från spannmål. Därför är det en värdefull och väl användbar källa till energi som bidrar till viktökning.

Stöttar en hälsosam matsmältning

Pavo WeightLift är en liten pellets som är rik på fibrer, främst på grund av den stora mängden lusern. Den höga nivån av fibrer stöttar en hälsosam matsmältning generellt men säkerställer också hästen tuggar ordentligt och på sätt producerar saliv, vilket skapar ett naturligt skydd mot magsyra. Dessutom innehåller Pavo WeightLift bryggerijäst vilket kan ha positiv effekt på tarmfloran.

Tips: komplettera med ett vitamin- och mineraltillskott eller ett kraftfoder för att förse din häst med det dagliga behovet av vitaminer och spårämnen.

Viktiga egenskaper

 • Grovfoderprodukt som kan fodras torr eller blötlagd
 • Fri från spannmål, melass och andra sockertillsatser
 • Stöttar en hälsosam matsmältning
 • Lågt innehåll av socker & stärkelse
 • Högt innehåll av aminosyror (protein)
 • Fri från soja och GMO
 • Balanserat kalcium/fosfor-förhållande

Passar:

 • för magra och underviktiga hästar
 • för äldre hästar
 • för att stötta återhämtning efter sjukdom
 • för hästar med metaboliska sjukdomar ex. PSSM, PPID, fång och mag- och tarmproblem
 • för hästar som behöver en spannmålsfri fodersta

Näringsämnen

Smältbar energi (DE)
11.6 MG/kg
Energia (EWpa)
11.6 EWpa
Råprotein
15,0 %
Råfett
4,5 %
Växttråd
13,0 %
Råaska
13,0 %
Socker
3,5 %
Stärkelse
12,0 %
Kalcium
0,90 %
Fosfor
0,72 %
Magnesium
0,61 %
Natrium
0,13 %
Kalium
1,2