St Hippolyt Lamin® forte 3 kg- vävnadsförnyelse

I lager.

890.00 SEK

Vävnadsförnyelse
Brist på livsviktiga ämnen som zink, vitamin C och vitamin E kan påverka immunförsvaret negativt och därmed förhindra att vävnad kan förnyas. Lamin Forte tillför livsviktiga ämnen som essentiella fettsyror, vegetabilska antioxidanter, glykonäringsämnen från havsalger samt spårämnen som understödjer immunförsvarets funktion.

  • Viktiga näringsämnen från brunalger
  • Högt innehåll av antioxidanter
  • Skyddar och reparerar belastade senor och leder

Tillskott mot inflammationer och bristande vitalitet
Inflammationer, slitage på vävnader och sviktande återhämtningsegenskaper – många hästar kämpar med sekundära hälsoproblem. Hälta, muskelspänningar, hosta, hud- och matsmältningsproblem kan vålla hästen stora problem. Och det är inte bara tävlingshästar och seniorer som drabbas. Hos många hästar handlar det först och främst om underskott på näringsämnen som gör att inflammationsprocesserna inte kan hållas i schack och att slitaget i vävnaderna går för snabbt. Med ett tillskott som har högt innehåll av örter och andra vitalämnen är det lyckligtvis möjligt att öka chanserna för celler och organ att hållas friska, så att för tidiga förslitningsprocesser kan undvikas.

Näringsbyggstenar mot tendenser till inflammationer i leder, rygg, luftvägar, matsmältningssystem och andra organ samt vid bristande vitalitet och återhämtning.
– Glykonnäringsämnen från havsalger
– Regulativa sekundära växtämnen från örter och linfrön
– Antioxidativt cellskydd från frukt, kryddväxter, vitaminer och spårämnen

ÄMNESOMSÄTTNINGENS PÅVERKAN AV BRISTER
Ämnesomsättningen och immunsystemet försvagas vid långvarig brist på spårämnen. Det uppstår då en ökad risk för felfunktioner. Följderna kan vara sviktande prestationer, reducerad effekt vid återuppbyggnad samt benägenhet till inflammationer och infektioner i lederna, de inre organen samt hud och slemhinnor. Speciellt utsatta är tävlingshästar samt avelshästar, seniorer och alla hästar som endast fodras med grovfoder och spannmål. En brist på essentiella fettsyror, vegetabiliska antioxidanter, glykoproteiner samt spårämnen kan öka risken för sämre läkning efter vävnadsskador och detta kan leda till kroniska problem.

KRAFTEN FRÅN HAVET
De bruna havsalgerna är extra intressanta tack vare den unika näringsämnessammansättningen. Cellväggen hos dessa havsalger innehåller specifika kolhydratbindningar (glykonäringsämnen), som påminner mycket om de så kallade glykoproteiner, som förekommer på ovansidan av cellmembranen hos däggdjur. Havsalger med sitt stora innehåll av naturliga mineraler, spårämnen, vitaminer, aminosyror, sällsynta kolhydrater och sekundära växtämnen har ett mycket gynnsamt inflytande på vissa bristsymptom hos hästen. Det gäller speciellt utjämning av underskott som hänger ihop med ämnesomsättningen och immunförsvaret.

MIKRONÄRINGSÄMNEN FRÅN FRUKT OCH ÖRTER
Frukt och många kryddväxter innehåller antioxidanter som på flera sätt motverkar olika inflammationsmekanismer, nämligen den aggressiva effekten av fria radikaler. Dessa ämnen tillsammans med vitamin E från växtoljor, omega-3-fettsyror från linfrön och tillsatta spårämnen, bidrar mycket effektivt till motståndskraften i vävnaderna och hela organismen.

Ca 15-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det vanliga fodret.
För att säkra acceptans, fodra in i små mängder.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 6,7 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 110 g

SAMMANSÄTTNING

Kornflingor, örter (kamomill, mariatistelfrön, bockhornsklöverfrön) 14 %, blandning av oljefrökakor (linfrön, solroskärnor, nigellafrön), majsgroddar, fruktfibrer (äpplen, druvar), öljäst, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 5 %, havsalgmjöl, betblast, morötter, indiskt krusbär, havsalgkalk, gurkmeja, salt