St Hippolyt Hefekultur® 1 kg- Jästkultur för tarmfloran

I lager.

500.00 SEK

Jästkultur för hästens tarmflora
Levande jästkultur kombinerat med högupptagligaspårämnen och omega-3 fettsyror tillför naturliga B-vitaminer och näringsämnen för att understödja tarmfloran.

  • För att understödja tarmfloran
  • Pelleterad för enkel utfodring
  • Levande jästkultur

Understödjer den mikrobiella matsmältningen
Levande jästkulturer i kombination med högtillgängliga spårämnen tillför naturliga B vitaminer och näringsämnen för att understödja grovtarmsfloran samt uppbyggnaden av en hälsosam tarmslemhinna.

– Levande jästkulturer
– Målinriktat stöd till tarmfloran
– Mycket välsmakande
– Pellets för lätt utfodring
OPTIMAL STABILISERING AV TARMFLORAN

Säkras med grovfoder av god kvalitet och begränsad tilldelning av spannmål. Levande jäst ingår i en aktiv symbios med tarmbakterier.

Speciella spårämnen understödjer tillväxten och kvaliteten av tarmbakterierna. Härmed sker det en naturlig förträngning av skadliga bakterier och matsmältningen av grovfoder och gräs effektiviseras liksom upptagningen av näringsämnen och aktiva substanser till blodet stimuleras.

En tarmflora i balans ger ett generellt bättre näringsupptag och hästens B-vitaminsyntes förbättras. Det ger ett ökat välbefinnande och livsglädje hos hästen – också hos äldre hästar och hästar som är svårfödda. Hos tävlingshästar ses ökad arbetsvilja och bättre prestationer, avelsston är bättre skyddade mot avmagring och fölet ges en bättre chans till utveckling.

Ca 5 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
OBS: Vid behov kan upp till dubbla mängden ges.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 1,2 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 15 g

SAMMANSÄTTNING

Öljäst 59 % (varav 1 % jästprodukter (rik på RNA och nukleotider)), oljefrökakor (linfrön, solroskärnor) 10 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 7 %, fruktfibrer (äpplen, druvar), sötpotatis, vört, örter (ingefåra, gurkmeja, fänkål) 1,3 %, magnesiumfumarat/-acetat/-lysinat, korngroddar, certifierat växtfoderkol, ättika, cikoriainulin