Siccaro SupremePro, XXL & XXXL- Absorberande torktäcke (90% torr på 15 minuter)

I lager.

1,799.00 SEK

  • Dansk design, producerad i EU
  • 90% torr päls på 15 minuter
  • Absorberar mer än 7x sin vikt i vatten
  • Luktreducerande och antibakteriell
  • Torkar och värmer våta hundar i kylan
  • Kyler överhettade hundar i värmen
  • Enkel att ta på – både för hund och ägare med begränsad rörlighet
  • Tål maskintvätt och torktumlare på låg värme
  • Rekommenderas av veterinärer, uppfödare, jägare och tränare

SupremePro är världens bästa torktäcke till din blöta hund, oavsett om den springer, leker eller sover efter en promenad i regnet, träning i bassängen, simtur i havet eller ett bad i hemmet.

SupremePro består av vår unika Wet2Dry®-textil gjord på ett antibakteriellt bambufiber. Bambun reducerar lukten av blöt hund och skonar både hem och bil från smuts och väta. Inga mer våta, illaluktande handdukar!

Bruksanvisning: Öppna dragkedjan längs halsstycket och för hundens huvud genom halsöppningen. Dra T-stycket mellan hundens framben och låt ändarna mötas på hundens rygg, där de spänns fast och justeras. Dragkedjan kan därefter stängas så att täcket sluter tätt om hals, och ev. öron. Knäpp till sist de elastiska banden omkring varje bakben.

För att kyla din hund: Blöt ner SupremePro i kallt vatten, vrid ur det överflödiga vattnet ur täcket och sätt på täcket på hunden i 30 min – 1 timma.

Underhåll: Efter användning hängs SupremePro till torkning. Täcket kan tvättas i maskin på 30 grader och antingen lufttorka eller torktumlas på låg värme. Använd inte ett tvättmedel med enzymer.

Material: Ytterlager: 88% bambuviskos, 12% polyester. Innerlager: 85% viskos, 15% polyester. Varning: Lämna aldrig SupremePro på en hund som har möjlighet att simma själv utan uppsyn.


1. Rygglängden mäts från nackens bas och sedan bak till svansroten. Tänk på att hunden ska stå stilla med rak rygg för att få ett så korrekt mått som möjligt. Utgå från denna längd när du väljer hundtäcke

2. Halsomkretsen mäts runt halsen där den är som tjockast närmast bröstet. Flera fingrar ska enkelt kunna passa in under halsöppningen för att plagget inte ska sitta för hårt åt.

3. Bröstomkretsen mäts runt bröstet, bakom frambenen där bröstet är som bredast. Plagget ska inte strama utan hunden ska kunna röra sig obehindrat. Hundar med lång eller tjock päls behöver än mer utrymme.

Här nedan kommer riktlinjer när det gäller mått för olika raser. Tänk på att det kan finnas individuella skillnader mellan raserna och även mellan tik/hanhund, så för att få ett så korrekt mått som möjligt är det alltid bäst att mäta sin hund.

StorleksguideRygglängdBröstomkretsRaserVälj denna längd
Små hundar25cm30-45cmChihuahua, Affenpinscher25cm
Små till mellanstora hundar30cm45-55 cmMalteser, Papillon30cm
 35cm45-57cmBichon Frisé, Fransk bulldog, Mops35cm
Mellanstora hundar40cm55-70cmBeagle, Cocker Spaniel, Shetland Sheepdog40cm
 45cm55-73cmAustralian Kelpie, Bullterrier45cm
Stora hundar50cm60-80cmEngelsk Springer Spaniel, Whippet50cm
 55cm70-90cmBorder Collie, Australian Shepherd55cm
 60cm70-93cmBoxer, Dalmatiner, Labrador60cm
 65cm70-93cmBerner Sennen, Golden Retriever65cm