Pavo Podo®Care Liquid- fölpasta 2 kg

I lager.

2,349.00 SEK

  • Den bästa starten i livet för ett friskt och välmående föl
  • Stödjer en hälsosam bentillväxt
  • Vetenskapligt bevisad effekt
  • Flytande pasta, 3 sprutor ingår
  • För de första 60 dagarna i fölets liv
  • För unga föl som ännu inte äter pellets

Efter fölning vill fölet endast dricka mjölk från stoet och genom fölmjölken får det i sig den näring det behöver för att leva och växa. Mängden mineraler som fölet får i sig under de första månaderna i livet är dock oftast otillräcklig för att skapa en optimal bentillväxt. Under de första månaderna växer ett varmblodsföl mer än ett kilo om dagen (!), vilket gör att det har ett extremt stort behov av mineraler som stärker skelettet, såsom kalcium, fosfor och magnesium; mycket mer än vad de kan tillgodose sig från stoets mjölk. För ett välmående föl med starka ben är det viktigt att tillsätta dessa mineraler.

Fölpasta för god bentillväxt

Pavo PodoCare Liquid är en flytande mineralmix i pastaform. Pavo PodoCare Liquid hör till samma produktfamilj som Pavo PodoCare (småpellets) och vi har utvecklat denna pasta för att kunna förse även små föl, som inte kan äta pellets än, med dessa viktiga mineraler. Så, om ditt föl inte vill äta Pavo PodoCare-pellets, eller om det är för litet – då är Pavo PodoCare Liquid den perfekta lösningen för att stödja en god bentillväxt redan från de första veckorna i fölets liv!

Fosfor och magnesium i Pavo PodoCare Liquid

Kalcium, fosfor och magnesium är de viktigaste mineralerna för att skapa en stark och hälsosam benvävnad. Stoets mjölk innehåller dessa mineraler men forskning har visat att den inte innehåller tillräckligt med fosfor och magnesium för att stödja den kraftiga tillväxten av ben under fölets första månader i livet. Och, det är inte bara kvantiteten som är viktig utan ännu viktigare är förhållandet mellan mineralerna. För mycket av någon mineral, eller för lite av någon annan, kan resultera i bensjukdomar, såsom OC eller OCD. Precis som Pavo PodoCare pellets innehåller Pavo PodoCare Liquid fosfor och magnesium i exakt rätt mängd och i rätt förhållande för att säkerställa en stark och god bentillväxt hos unga föl.

Innehåller

Vegetabilisk olja och fett (Palm)
Magnesiumfosfat
Magnesiumacetate
Mono-, di- och triglycerider av fettsyror (Palm)

Näringsämnen

Råprotein30,0 %
Råfett56,3 %
Växttråd0,0 %
Råaska28.5 %

Mineraler och spårämnen (per kg)

Fosfor3,4 %
Magnesium8,3 %
Natrium0,0 %

Vitaminer (per kg)

β-karoten1.875 mg
Vitamin E4.167 m


Vetenskaplig forskning om varmblodsföl visar att det har en positiv effekt att ge magnesium och fosfor till fölet under de första tolv månaderna för att förhindra uppkomsten av OC och OCD.

Pavo rekommenderar att börja med Pavo PodoCare Liquid när fölet är 14 dagar. Ge fölet 1 spruta om dagen (32 ml) i 60 dagar. Efter det kan du byta till Pavo PodoCare pellets och/eller Pavo PodoStart fölpellets när det har börjat äta pellets. Från och med när ditt föl äter 1 kg PodoStart per dag så tillgodoser fodret alla de näringsämnen fölet behöver och du behöver då inte tillsätta PodoCare-tillskott.

  •  1 full spruta per dag (32 ml)
  • Ge den första sprutan när fölet är 14 dagar gammalt
  • Ge PodoCare Liquid i 60 dagar och byt sedan till PodoCare pellets eller PodoStart

Pavo PodoCare Liquid säljs i en hink om 2 liter vilket räcker till ett föl i 60 dagar.