Pavo Easypower 15kg- Sportmusli för islandshästar

I lager.

495.00 SEK

SPORTMÜSLI FÖR ISLANDSHÄSTAR

Produktinformation Pavo EasyPower

Pavo EasyPower är en balanserad och koncentrerad müsli för högpresterande hästar. Den förser din häst med power, uthållighet och muskel support för att kunna prestera på högsta nivå. Det hög koncentrerade innehållet av vitaminer och mineraler gör att en liten giva täcker det dagliga behovet, perfekt för islandshästar.  

Förstärk den isländska kraften

Pavo EasyPower förser hästen med en kombination av snabb och långsam energi. Den långsamma energin frisläpps mer gradvis och under en längre tid vilket gör att din häst får mer uthållighet och ork. Långsam energi brukar kallas för en ”säker” energikälla eftersom den inte gör hästen piggare eller hetare. En viktig energikälla i Pavo EasyPower är riskli. Riskli är en naturlig energikälla som har ett högt innehåll av långsamt frisläppt energi. Det höga innehållet av fibrer och olja i Pavo EasyPower är också bra källor av långsam energi.  

 

Den snabba energin stöttar kraft och energi vilket krävs under korta, intensiva prestationer såsom pass eller tempo tölt. Den huvudsakliga källan för det i Pavo EasyPower är kolhydrater. Pavo EasyPower innehåller lättsmält, upphettat spannmål för bästa möjliga närings upptag. Det förser hästen med lättillgänglig energi men utan att det riskerar att bli för mycket.  

Anpassat protein- & svavelinnehåll

Protein är avgörande för muskler, det är nödvändigt för att bygga muskelmassa men också för att stötta en sund och fungerande muskelfunktion. Starka och sunda muskler är avgörande för att en maximal prestation. Pavo EasyPower har ett högt innehåll av protein och stöttar därför musklerna på bästa sätt.  

Det höga protein innehållet är också fördelaktigt i förhållande till svavel. Studier har visat att det dagliga svavel behovet täcks genom att förse hästen med tillräckligt av högkvalitativt protein.  

Extra hög koncentration av vitaminer och spårämnen

Islandshästar behöver ofta bara en liten mängd kraftfoder vilket gör att det kan vara svårt att möta hästens dagliga behov av vitaminer och mineraler utan att ge hästen för många kalorier. Pavo EasyPower är därför berikad med ett extra högt innehåll av vitaminer och spårämnen. Det gör att Pavo EasyPower ges i en liten giva men ändå täcker islandshästens dagliga behov av vitaminer och spårämnen. Genom att fodra en mindre giva kraftfoder, så kan du undvika att hästen får för mycket energi (kalorier).  


Nyckelegenskaper

  • Högt innehåll av vitaminer och spårämnen
  • Innehåller den högkvalitativa energikällan riskli
  • Ger hästen både styrka och uthållighet
  • Stöttar en sund matsmältning genom prebiotika
  • Med linfrö olja för en glänsande päls


Foderråd

Rekommenderad daglig giva:  

Medelhård träning (400 kg häst): 1,0 kg  

Hård träning (400 kg häst):  1,3 kg