Seleverkstedet Nomesele, ergonomisk dragsele Grå

I lager.

899.00 SEK

Seleverkstedets Nome-sele är en ergonomisk dragsele med extra justerbarhet i nacken, en glidande ände som säkerställer att selen ligger stabilt på hunden samt ett utbytbart och justerbart bakstycke. Seleverkstedet Nomesele har den välkända balans och stabilitet som Seleverkstedet alltid har varit känt för, och är tillverkad av råvaror av bästa kvalitet och med en söm som håller. Ergonomi innebär att den är speciellt anpassad till det arbete hunden ska utföra - dvs. drag.

Med dragsele förstås en hundsele med ett dragfäste relativt långt bak på ryggen. Lämplig för snöskidåkning, cykelträning med hunden framför cykeln, pulkaåkning i spann och löpning/walkträning med bungee och bälte. Den viktigaste och mest unika egenskapen hos en dragsele är att ge hunden fria luftvägar och god rörelsefrihet vid drag under belastning. Selehalsen får inte hindra hunden från att flytta fram frambenet. För att justera halsöppningen, dra åt den övre remmen på selens hals.

Vilka typer av hundar lämpar sig Nome för?

Nome-dragselen passar slanka hundar med rektangulär kroppsform, till exempel setter, schäfer och husky. Men den passar även andra typer och raser som liknar dessa. De fem storlekarna går från ca 16 kg (setter) till 35 kg (schäfer). Har du en hund utanför detta intervall är vår justerbara dragsele TrekReg det bästa alternativet.

Hur man tar på en Nomesele

är selen är på, dra nackskinnet långt fram under selens nacke och sträck selen samtidigt som du håller hundens huvud nedåt i en horisontell linje med ryggen. Detta är hundens kroppsposition när den drar. Den bakre delen av selen utan repöglan ska sluta ungefär vid svansroten (där svansen går ut från kroppen).

Så här hittar du rätt storlek

  • Se storlekstabellen och välj en sele som passar din hunds mått.
  • NACKMÅTT: Mät halsens omkrets nära skulderbladen där halsöppningen kommer att vara placerad.
  • RYGGMÅTT: Mät från mitten mellan skulderbladen - punkten precis ovanför frambenen som känns som två märkbara kanter och tillbaka till svansroten (där svansen sticker ut från kroppen).
  • SKALMÅTT: En sele ska sitta bra och kan vara lite tajt för att komma över hundens huvud. Ett tips är att vrida halsöppningen 90 grader när du sätter den över huvudet.

Våra erfarenheter om storlekar och hundar för Nomesele sedan 1981:

XS - liten setter tik - liten husky tik - breton - pudel tik - border collie tik - klein münsterlender tik - toller hane
S - husky tik - groenendale tik - setter tik - storpudel hane - springer spaniel hane - airedale terrier tik
M - husky hane - samojed tik - evenhound tik - vorsteher tik - stor pudel - jaktlabrador.
L - stor huskyhane - schäfertik - samojedhane - weimaranertik - grönlandstik
XL - Flat coated retriever hane - tysk schäfer hane - alaskan malamute tik - vorsteher hane - grönlandshane
 

När den används med en hundspann

Den bakre loopen på selen används för att justera den totala längden på selen i förhållande till hundens fysiska längd och kopplingspunkten på linan/vajern. Detta för att säkerställa korrekt lastfördelning och avstånd mellan hundarna i spannet.

Underhåll/rengöring

All utrustning håller längre om den rengörs och vårdas ordentligt, och det är även trevligare för hunden. Undvik att utrustning förvaras fuktigt och kallt under längre tid.
Produktet tål maskintvätt i 40 grader i en tvättpåse.  Låt den torka i rumstemperatur – torktumla den INTE.
Granska dem även för att upptäcka lösa trådar. Bränn dessa lätt med en tändare.