Flexiness® TwinDisc- balansboll ca 55 x 32 x 6 cm

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

TWINDISC - TVÅ BALANSBOLLAR I ETT

När du vill träna balans och styrka på din hund, då kan balansbollen vara ett bra träningsredskap. Här är Twindisc som kommer från Flexiness i Schweiz. Det är en lägre balansboll, det gör att hunden inte är så högt upp i luften, vilket kan förenkla träningen. Men det är fortfarande både fysisk och psykisk tuff träningsform. 

Mindre hundar kan stå med alla fyra tassarna på disken, men större vovvar får plats med två tassar i taget alternativt behövs två balansbollar. Flexiness Twin disc har två olika ytor. Den ena sidan är knottrig och den andra lite slätare. Hunden får bra fäste på bägge sidorna, men den knottriga stimulerar även nerver i hundens tassar. Genom att variera luftmängden i discen kan du förenkla eller försvåra för hunden. Ju mer luft, desto lättare har vovven att hitta balansen. Men om du blåser upp bollen till max, så att kanterna blir lite rundad, då blir det extra svårt eftersom discen då kommer att vingla. Poängen med balansbollsträning med hunden?

 Dels är det ett enkelt sätt att umgås och bygga kommunikation. Men utöver det är träningen bra för vovvens bål och hållning och även självförtroende. Med balansbollen tränar din hund muskler, kroppskontroll, balans, koordination och stabilitet. Allt sådant som din hund har nytta av för att få ett bra och hållbart liv. Pump medföljer inte, utan köps separat. 

STORLEK OCH FÄRGER Ca 55 cm lång, ca 32 cm bred och ungefär 6cm hög. Färg: lila (magenta).