STANDARDT BENMJÖL är ett naturligt kalktillskott

I lager.

119.00 SEK

Standardt Benmjöl är ett naturligt kalktillskott för hund och katt. Benmjölet är en helt naturlig kalkkälla med kondroitin från brosk. Enbart torkad och malt ben/brosk från Svenska grisar.

Benmjöl kan användas till egen matlagning eller ihop med ett helfoder vid misstanke om kalciumbrist. Kalk ger rätt balans för slemhinnan i mage och tarm. Kalk kan bidra till att minska risken för skelett och ledproblem. Kalk som benmjöl innehåller är viktiga att tillföra vid egen matlagning där man använder råvaror så som kött, fisk, spannmål och potatis. Detta för att bibehålla korrekt balans mellan Kalcium och fosfor. Benmjöl (kalk) bidrar även till regleringen av hormoner, blodkoagulering, insulinproduktion och hjärtrytm. Benjmölet bidrar också till att överföra nervimpulser samt ökad blodgenomströmning i musklerna hos hund och katt.

Standardt Benmjöl är ej kemisk behandlad, därför kan inte ett kalköverskott tas upp av kroppens slemhinnor utan slussas ut med avföringen. Benmjöl är svensktillverkad och godkänd av Jordbruksverket och innehåller endast råvaror som är godkända enligt Svenska regler och lagar.

STANDARDT BENMJÖLS FÖRDELAR:

  • För hundar och katter
  • Skelett- och broskuppbyggnad
  • Stabilisera hormoner
  • Bidrar till cellnybildning
  • Standardt Benmjöl finns tillgängligt i förpackning om 500 g & 2 kg.

Problem som kan avhjälpas av benmjöl Hormonstörningar, skör benstomme, svamp, surhet i kroppen, växtvärk, panosteit, skelett och broskuppbyggnad, stabiliserar hormoner, problem med mag- och tarmkanal.

Ingredienser
Benmjöl fritt från limämnen(100%)

Analys

Råaska
67%
Varav

(Kalcium)
26%
(Fosfor)
14%
Magnesium
0,004%

Rekommenderad daglig giva

Hund
Vikt
Per dag
0-5
1 tsk
5-10
2 tsk
10-20
1 msk
20-30
2 msk
30-40
2,8 msk
40-50
3,5 msk
50+
4+ msk


Katt
Vikt
Per Dag
0-2,5
0,5 tsk
2,5-5
0,75 tsk
5-7,5
1 tsk
7,5+
1,5 tsk


Dosering bör fördelas över dagens samtliga mål.
Bör fasas in med +1/4 dos varje vecka till full giva är nådd

1 tsk = 4,6 gram