St Hippolyt Ungulat® 5 kg/10 kg- välmående hovar

I lager.

795.00 SEK

Välmående hovar
Tillför näringsämnen som spannmål, öljäst, biotin, aminosyror, zink, organiska svavelföreningar, linfrön, vindruvkärnekstrakt och B-vitaminer, som stödjer hovens struktur, näringsupptag och blodcirkulation.

  • Stödjer och stärker hela hoven
  • Ger synliga resultat
  • Vetenskapligt dokumenterad effekt

Det kompletta tillskottet till hovarna
Baserat på vetenskapliga studier är Ungulat utvecklat till ett fodertillskott som i högsta grad är praktiskt användbart för att uppnå starka och belastningsdugliga hovar – även i svåra fall.

– Högt innehåll av keratinbildande aminosyror
– Högt innehåll av specialöljäst
– Specifika örtsammansättningar
– Högt innehåll av biotillgängliga spårämnen

BÄTTRE TILLVÄXT FÖR HOVENS HORN
Hovhornet består huvudsakligen av det strukturbildande proteinet keratin som har en specifik aminosammansättning. En brist på aminosyrorna methionin, cystein, lysin, prolin och glycin blir med Ungulat antingen täckt direkt eller tillfört i form av naturliga proteinkällor som öljäst, linfrön, chlorellaalger och örter.

FÖRBÄTTRING AV HOVENS HÅLLBARHET
Mineraler som zink, mangan, koppar, järn, organiska svavelkombinationer, kisel och kalcium är viktiga strukturbeståndsdelar för hovhornet. I Ungulat tillförs dessa näringsämnen i korrekt inbördes förhållande och – för att säkra deras biotillgänglighet – övervägande i naturliga bindningsformer. Ungulat har ett högt innehåll av kallpressade linfrön med många fleromättade fettsyror, som är viktiga för smidighet och elasticitet i hovhornet.

BÄTTRE NÄRINGSUPPTAG
Ungulat tillför enzymrika spannmålsgroddar, vitlök, öljäst, linfrön, hirs, kamomill, vitamin A och spårämnet kobolt för att understödja och skydda matsmältningen och därmed förbättra hästens egen biotinproduktion.

TRANSPORTEN AV NÄRINGSÄMNEN I HOVEN
Blodcirkulationen i hovens läderhud har en avgörande betydelse för tillgängligheten av näringsämnena. Näringsämnen som understödjer blodets flytegenskaper och skyddar läderhudens blodkärl är bl.a. vitlök, fleromättade fettsyror, vindruvkärnextrakt och andra ämnen som skyddar blodkärlen och vävnaden mot fria radikaler.

Perfekta hovar
Hovarna är hästens fundament och ska hålla hela hästens liv. Hovens tillstånd kan ofta ses som en indikation på hur hästen mår och hur den har blivit utfodrad. Sprickor, spår i hovarna, bristande hållbarhet eller försämrad tillväxt tyder på brister och/eller obalanser av specifika näringsämnen. Ett målinriktat tillskott är då nödvändigt.

Vid uppstart eller akuta besvär, ca 40 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det dagliga fodret.
Som underhållsdos, ca 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
Introducera i små mängder till kräsna hästar.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 4,6 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 110 g

SAMMANSÄTTNING

Öljäst, snittad lusern, lättkrossade oljefrön (linfrön, solroskärnor) 14 %, örter (åkerfräken, bockhornsklöverfrön, brännässla, kamomill, gurkmeja, rosmarin) 11 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 6 %, hirs, majsgroddar, vört, havsalgmjöl, vindruvkärnextrakt, himalayasalt, vitlök, kornflingor, spirulina-alger, ärtprotein, magnesiumacetat, vetekli, morötter, ättika, äppelsirap, salt