St Hippolyt Hestaplus Zink 1 kg- dietiskt kompletteringsfoder

I lager.

585.00 SEK

Dietiskt kompletteringsfoder för hästar
För hästar med zinkbrist. Zink är vitalt för immunförsvaret, päls och god hovfunktion. Kan användas understödjande under extra krävande perioder, som under återväxt av hovar, vid hudproblem och i stressade situationer.

  • Hög biotillgänglighet
  • För ett välfungerande immunförsvar, päls och hovar
  • Vid pälsbyte och i stressade situationer med ökat behov

HÖGKONCENTRERADE ENSKILDA NÄRINGSÄMNEN
Såväl för skolmedicinen som för den alternativa medicinen är det viktigaste att stimulera kroppens egna egenskaper till läkning. Därför är en behovsanpassad fodring helt nödvändig. Näringsbrister kan – om de inte jämnas ut – försena behandlingens resultat.

TILlDELNING
Den nödvändiga behandlingstiden beror inte endast på hur framskridet underskottet är, men i hög grad också av vilket näringsämne som det handlar om. Det kan ta flera månader upp till år innan ett zinkunderskott är utjämnat medan selenunderskott relativt snabbt kan jämnas ut.

TIPS
Som uppföljning på en målinriktad kur ska hästar som visar tecken på brist på spårämnen fodras så att nya bristproblem undviks. I detta sammanhang är Hesta Mix, StrukturE eller NaturMüsli lämpligt som basfoder, medan MicroVital kan sättas in som ett koncentrerat stöd.

Zinkbrist kan leda till:
– Hudproblem såsom håravfall, torr och fjällande hud, klåda
– Störningar i immunförsvar
– Hovproblem (störningar i tillväxten)
– Nedsatt foderutnyttjande, tarmstöringar
– Nervositet

Hestaplus-produkterna används endast i samråd med veterinär då insatsen av dessa preparat kräver ett blodprov med diagnostisering av den aktuella bristen eller en grovfoderanalys som visar på näringsbrister.

Ca 3,5 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Rekommenderad utfodringsperiod ca 8 veckor.

OBS: Detta dietetiska kompletteringsfodret har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 0,4 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 12 g

SAMMANSÄTTNING

Fermenterade majsflingor, öljäst, sojaflingor hydrotermisk förbehandlade (GMO-fri), vört, lättkrossade oljefrön (linfrön, solroskärnor) 10 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 6,5 %, gurkmeja, äpplevinäger