St Hippolyt Biotin®Hoof Mixture 1 kg- hovarna

I lager.

590.00 SEK

Biotin till häst
Biotin Hoof Mixture är ett kompletteringsfoder som främjar hornbildning i hoven. Utöver Biotin innehåller den vetegroddar, örter, vitaminer och spårämnen som zink och selen. Öljäst och svavelhaltiga aminosyror förbättrar hovstrukturen.

  • Främjar hovens tillväxt
  • Låg dosering
  • Rik på organiskt bunden zink

Näringsämnen till förbättring av hovarna

Zink, jäst och kobolt
Byggstenar för kroppens egen biotinbildning

En mycket effektiv kombination av biotin, vetegroddar, spårämnen och utvalda örter som stödjer kroppens eget biotin. Biotinblandningen med organiskt bundet zink, öljäst, jäst spannmål, spannmålsgroddar, linfrö, svavelinnehållande aminosyror och nigellafrö bidrar med en bred sammansättning av näringsämnen för att stimulera tillväxt och kvalitet i den framväxande hovens horn. I särskilt svåra fall kan Ungulat också användas.

Snabb utjämning
Spruckna, spröda eller mjuka hovar, bristan-de tillväxt eller röta kan bero på näringsbrist, med för lite tillförsel av biotin – ett vattenlösligt vitamin från B-vitamingruppen.
Hästen är av naturen kapabel, att med hjälp av sin egen tarmflora, bilda B-vitaminer. En korrekt, biologiskt komlett tarmflora är således helt avgörande för, tt hästen kan bilda tillräckligt med Biotin. För lite grovfoder eller för dålig kvalitet kan leda till massiva matsmätningsstörningar med risk för att det bildas otillräckligt med Biotin med hjälp av tarmfloran. Andra tecken på biotinbrist kan vara hudproblem, muskelspänningar, nervositet och sviktande prestationer.
Biotin är en nyckelvitamin för att främja huvudnäriingsämnenas ämnesomsättning och kan i många fall ge en tydlig förbättring av hovhornets kvalitet.
St. Hippolyt Biotin Hoof Mixture är en mycket effektiv kombination av biotin, vitalämnesrika vetespiror, en speciellt effektiv inblandning av vitaminer och spårämnen såsom organiskt bunten zink, öljäst, maltat korn och svavelhaltiga aminosyror.

HORSE CARE – Är en mycket effektiv kombination av biotin, näringsrika vetegroddar, spårämnen samt utvalda matsmältnings- och ämnesomsättningsstimulerande örter som understödjer kroppens egen biotinsyntes. Dessutom innehåller Biotin Hoof Mixture organiskt bunden zink, öljäst, fermenterad spannmål, spannmålsgroddar, linfrön, svavelhaltiga aminosyror och nigellafrön, som tillför ett omfattande urval av näringsämnen som stimulerar tillväxt och kvalitet i det framväxande hovhornet. Pelleterat för lätt utfodring. Vid speciellt besvärliga tillfällen kan Ungulat hovkur vara en värdefull hjälp för hela hovkomplexet.

1-3 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Vid behov kan det ges dubbelt mängd. Ges tillsammans med det vanliga fodret.

SAMMANSÄTTNING

) Blandning av lättkrossade oljefrön och oljefrökakor (linfrön, solroskärnor, nigellafrön) 15 %, malt, vetekli rostat, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar) 7 %, öljäst, morötter, kornflingor, majsgroddar, örter (mariatistel, persilja, åkerfräken), fruktfibrer (äpplen, druvar), gurkmeja, ärtflingormjöl

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 4,1% av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 15 g