Ion silver Silversalva 50 ml/200 ml- sårsalva

I lager.

169.00 SEK

Silversalva är en salva som inte innehåller några parabener.

Ungefär som Silverlotion men för mindre ytor/sår. En naturligt ren produkt, för behandling av bl.a. små sår.

Kan späs med vatten eller silver och sprejas på större ytor. Mjukgörande (Emu – Aloe Vera – Silver).

Vi har aldrig testat våra salvor, lotions eller cremeprodukter på djur och kommer inte heller att göra det.

50ml / 200ml

Ingredienser: Kolloidalt Silver, emuolja, aloe vera, allantoin, glycerol, E-vitamin och Eteriska oljor (linalool och citronella)

INCI: Aqua, Dromiceius Oli, Sodium stearoyl lactylate, Aloe barbadensis, Cetyl alcohol, Cocos Nucifera Oil, Glyceryl stearate, Calendula officinalis extract and Glycerine, Tocopherol, Dehydroacetic Acid Sodium Salt, Lactic acid, Allantoin, Xanthan Gum,  Cymbopogon winterianus, Pinus sylvestris, Juniperus communis, Linalool, Colloidal SIlver


Emuolja utvinns från fettet på fågelns rygg. Den innehåller vitamin A och E, båda kända för att vara antioxidanter. Den innehåller också linolsyra, vilket är den ingrediens i oljan som är bra för att stötta kroppens normala funktion. Emuoljan innehåller även Sapogener, vilket ger mjukgörande egenskaper. Dessutom innehåller den terpener som har bra egenskaper. Slutligen så innehåller emuoljan oljesyra. Oljesyran är bland annat känd för att stimulera hudens cellförnyelse och därmed en viktig ingrediens i anti-aging krämer.

Skillnad mellan EMS, Silversalva och Silverlotion?

EMS är en produkt utvecklad för användning på människor primärt, men visst funkar den även på djur. Silversalvan är en djurprodukt och den innehåller ingen MSM utan innehåller istället Aloe Vera. Silverlotion innehåller både Ionosil, MSM och EMU-olja, men är väldigt tunnflytande och har citronella (insektsavstötande) som eterisk olja. Gjord för pälsar på hundar och hästar. Alla produkterna kan användas av allt och alla. Köp gärna hem en av varje och testa vilken som fungerar bäst just för dina ändamål.

Skillnaden mellan EMS-salvan och EMS-crémen är att crémen innehåller en deciliter extra KS och lite extra MSM.

Silversalva och Silverlotion har inte samma innehåll som EMS- produkterna. Det är tre olika produkter med olika användningsområden. De innehåller alla silver och emuolja, men när det gäller djurprodukterna är emuoljan inte deodoriserad m.m. (behandlad med het vattenånga under högt tryck) vilket är ett lagstadgat krav för människoprodukter. Silverlotionen innehåller MSM precis som EMS- produkterna men i övrigt skiljer ingredienserna sig på de flesta punkter.

Mer information om ingredienser och storlekar hittar du på respektive produkt.