St Hippolyt NaturMüsli SOLO 20 kg- den fiberrika utfodringen

I lager.

525.00 SEK

En frakt tillkommer på 89:- per påse vid köp av hästfoder.


Den fiberrika utfodringen
NaturMüsli SOLO innehåller en lång rad värdefulla fibrer som understödjer tarmfloran och stimulerar hästens egenproduktion av fettsyror. Därmed uppnås en välfungerande matsmältning, optimalt foderutnyttjande och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. Pellets bör blötas upp vid givor över 100 g per 100 kg kroppsvikt och måltid på grund av det höga fiberinnehållet.

  • Lågt innehåll av socker och stärkelse
  • Långvarig och stabil energitillförsel
  • Protein av hög kvalitet för uppbyggnad av muskler

Mycket fibrer – lite stärkelse
NaturMüsli SOLO och NaturPellets SOLO är ett fiberbaserat, lättanvänt och välfungerande foder, som med utgångspunkt i hästens matsmältningsmässiga krav helt täcker behovet av näring även för högpresterande hästar.

NaturMüsli SOLO – NaturPellets SOLO
Högt fiberinnehåll – lite stärkelse

NaturMüsli SOLO och NaturPellets SOLO är ett energirikt kompletteringsfoder, som har ett mycket högt innehåll av fibrer av högsta kvalitet. Det höga fiberinnehållet och mycket låga stärkelseinnehållet gör att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI). Detta påverkar matsmältningen och energin i fodret frigörs långsamt (slow release). Blodsockret hålls på en stabil nivå och musklerna får en mer jämn och långvarig energitillförsel. SOLO har dessutom ett relativt högt innehåll av protein av högsta kvalitet för underhåll och uppbyggnad av välfungerande muskler.

ORGANISKT BUNDNA MINERALER OCH SPÅRÄMNEN
Innehållet av mineraler och spårämnen är högt för att komplettera våra skandinaviska grovfodervärden. Spårämnen och mineraler i organiska bindningsformer har en mycket hög upptaglighet i hästen och är nödvändiga för att hela hästens kropp ska kunna prestera och fungera optimalt.

BIOLOGISKT AKTIVA ÄMNEN
SOLO innehåller många biologiskt aktiva ämnen som ger en bra ämnesomsättning och ett bra näringsupptag. Majsgroddar, oljerika frön samt kallpressade oljor ger fleromättade fettsyror som stimulerar blodcirkulationen, vilket också gagnar matsmältningen, luftvägarna, hovar, hud och hårrem.

ÖRTER
SOLO innehåller en välbalanserad blandning av örter som bland annat bidrar till stimulering av hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.

ENERGI OCH ARBETSVILJA
För att tillgodose hästens naturliga behov är SOLO sammansatt av en mängd olika, värdefulla fibrer som understödjer mikroorganismerna i grovtarmen och stimulerar deras produktion av energirika fettsyror. Därmed uppnås en välfungerande matsmältning som ger ett optimalt näringsupptag, hög vitalitet och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt.

– Fiberbaserad för optimal matsmältning
– Låg socker- och stärkelsenivå
– Ger en jämn energitillförsel
– Naturlig, smaklig
– Biologiskt aktiva ämnen
– Organiskt bundna mineraler och spårämnen

250-400 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet.

PELLETS
OBS: Vi rekommenderar att NaturPellets SOLO blötläggs innan utfodring!

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 29,4 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 700 g

SAMMANSÄTTNING

Snittad lusern, betfibrer, majsgroddar, fruktfibrer (äpplen, druvor), sojaflingor hydrotermiskt förbehandlade*, äppelsirap, vetekli, lättkrossade oljefrön (linfrön, solros, majsgroddar, svartkummin), snittat varmluftstorkat alphö, örter (pepparmynta, fänkål, timjan, rosmarin, brännässlor, kamomill), salt, oljefrökakor (linfrön, solros, majsgroddar, svartkummin), kallpressade oljor (linfrön, solros, majsgroddar, svartkummin), riskli, magnesiumoxid, dikalciumfosfat, kalciumkarbonat, ättika, magnesiumfumarat/-acetat, öljäst, vanilj
*tysk soja, lokalt odlad exklusivt för St. Hippolyt