NutriStar® 20 kg

I lager.

0 kr

Styrka, uthållighet och smidighet


Redan vid födseln har de en beundransvärd muskelmassa och en uttalad överlinje. Westernhästar imponerar med en kompakt kroppsbyggnad och ett lugnt temperament.
Dessa hästar är som regel lätta att hålla i hull och de kan därför behöva ett specifikt foderkoncept.

FODERKONCEPTET
Till westernhästar och muskelbyggande hästar


Denna fiberrika och kolhydratfattiga müsli är tack vare sin speciella mineralisering väl lämpad till westernraserna. Proteinet är av mycket hög kvalitet, men moderat i mängden. NutriStar är dessutom även mycket användbar till unga hästar under uppträning samt till muskelfattiga hästar av alla raser.

- Högsta kvalitet av proteiner för att understödja
muskeluppbyggnaden
- Högt innehåll av fibrer och spannmålsgroddar
- Med örter, havsalger, kallpressade oljor och
oljehaltiga frön
- Lågt innehåll av spannmål

SPECIELLT UNDERSTÖDJANDE FÖR MUSKULATUREN
Westernraser som Quarter, Appaloosa, Paint och andra hästar, som ursprungligen avlades fram för att arbeta med nötkreatur, är genetiskt utrustade med en stor muskelmassa som utgör en större andel av den samlade kroppsvikten än hos andra ridhästraser. De är samtidigt ofta mer lättfödda än andra raser och ett specialfoder till dessa hästar ska därför å ena sidan tillföra en begränsad mängd energi, men å andra sidan samtidigt täcka behoven av specifika muskelrelevanta näringsämnen. Om fodringen inte täcker dessa behov kommer skelett, senor, ledband och leder att konkurrera om näringsämnena.

Då kan det uppstå en bristsituation som orsakar tidiga tecken på slitage. Men också bland de andra hästraserna kan det finnas individer som har behov av en fodring med moderat kolhydratinnehåll och hög proteinkvalitet. Ett genomtänkt val av foder är samtidigt nödvändigt för att bevara ett stabilt temperament, en balanserad häst och en bra matsmältning.

MUSKELRELEVANTA INGREDIENSER
NutriStar tillför proteiner av högsta kvalitet, medan det samlade proteininnehållet är moderat. Energitilldelningen är baserad på högsta kvalitet av pektinhaltiga råvaror, oljefrön och oljor. Det låga kolhydratinnehållet är först och främst gynnsamt för muskulaturen, som dessutom understöds av specifika mineraler. Olika antioxidanter som vitamin E och OPC:er skyddar muskelcellerna mot fria radikaler. Allt detta är viktigt för att säkra en tillräcklig energiproduktion och ett bra muskelarbete.

SAMMANSÄTTNING
Kornflingor, snittad lucern, snittat varmluftstorkat alphö, äppelmäsk, majsflingor, äppelsirap, vetekli, majsgroddar, betblast, betfibrer, vindruvskal, havreskalskli, förmalda oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 3 %, fullkornshavreflingor 2,8 %, örter (pepparmynta, koriander, salvia, libbsticka, oregano, mejram) 1,8 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar) 1,4 %, korngroddar, vindruvkärnextrakt, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), salt, havsalgmjöl, vetekli, öljäst, vitlök

UTFODRINGSREKOMMENDATION
300-600 g per 100 kg kroppsvikt dagligen 
som komplement till grovfoder och/eller bete.

1 liter = ca 600 g

FÖRPACKNING
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein10,0 %   Stärkelse17,70 %  
 Råfett5,0 %   Socker9,20 %  
 Råfibrer12,0 %   Kalcium0,80 %  
 Råaska8,5 %   Fosfor0,30 %  
   Magnesium0,20 %  
 Smältbart råprotein86 g/kg   Natrium0,30 %  
 Omsättbar energi10,5 MJ/kg   Lysin0,50 %  
    Methionin0,25 %  
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A13.000 IE   Vitamin B1230 mcg  
 Vitamin D31.400 IE   Biotin320 mcg  
 Vitamin E130 mg   Calcium-D-Pantothenat22 mg  
 Vitamin B110 mg   Kolin850 mg  
 Vitamin B210 mg   Niacin65 mg  
 Vitamin B67 mg   Folinsyra5 mg  
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn250 mg   Kobolt1,4 mg  
 Zink220 mg   Selen0,6 mg  
 Mangan180 mg   Jod1,2 mg  
 Koppar45 mg