Hesta Mix® Müsli 20 kg

I lager.

429.00 SEK

Extra högt innehåll av mikronäringsämnen

Hesta Mix är särskilt lämpligt till barockhästar, ursprungsraser, lättfödda hästar samt hästar som har speciella krav på mineral- och vitalämnesförsörjningen.

- Spårämnen med hög biotillgänglighet
- Snabba resultat
- Med örter, oljor och oljehaltiga frön
- Kan kombineras med andra kompletteringsfoder

BRISTER HAR MÅNGA ANSIKTEN
Många hästar behöver endast en liten mängd kompletteringsfoder för att täcka energibehovet. Det kan ibland betyda att tilldelningen av livsviktiga närings- och uppbyggnadsämnen blir för liten. Många av de vanligaste kompletteringsfodren tar inte hänsyn till denna situation och täcker därmed inte hästens näringsbehov. Följderna är bristsymptom, som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, oro, slitage och upptagningsstörningar, ökad mottaglighet för infektioner, hudproblem, allergier, avmagring, ämnesomsättningsproblem och hormonstörningar.

EXTRA HÖGT INNEHÅLL AV SPÅRÄMNEN
Hesta Mix är ett hästfoder med extra högt innehåll av vitalämnen och mikronäringsämnen i biologisk högupptaglig form. Även vid små mängder foder kan man säkra en behovsinriktad försörjning med organiskt bundna och därmed högupptagliga spårämnen. Tack vare den effektiva upptagligheten i tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet kan bristsymptom utjämnas och avhjälpas både snabbt och effektivt.

HESTA MIX MÜSLI
Den välsmakande Hesta Mix Müsli används i stor utstäckning till hästar i arbete, där det finns behov av ökad energi till prestation och styrka till muskulaturen. Fodret innehåller en moderat mängd förgrodd och värmebehandlad spannmål samt spannmålsgroddar som tillför energi, aminosyror av högsta kvalitet samt ökad mängd vitaminer och mineraler. Anpassad efter prestationshästens behov med särskild vikt på örter och antioxidanter för att hästens kropp och muskulatur ska kunna prestera på högsta nivå.

SAMMANSÄTTNING MÜSLI
Mältat korn- og majsflingor, snittad lucern, äppelmäsk, äppelsirap, palatinos, vetekli, havreskalskli, oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 2,8 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar) 2,6 %, örter (koriander, salvia, pepparmynta, fänkål, mejram) 2,5 %, betfibrer, majsgroddar, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), vindruvskal, salt, vindruvkärnextrakt, öljäst, vetegroddar, havsalgmjöl, vört, korngroddar, vitlök, ärtprotein, magnesiumacetat, magnesiumsulfat, fruktättika

UTFODRINGSREKOMMENDATION
200-300 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.


1 liter = ca 600 g

FÖRPACKNING
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein10,0 %   Stärkelse23,0 %  
 Råfett4,8 %   Socker9,0 %  
 Råfibrer9,0 %   Kalcium1,1 %  
 Råaska9,0 %   Fosfor0,5 %  
   Magnesium0,3 %  
 Smältbart råprotein78 g/kg   Natrium0,4 %  
 Omsättbar energi10,5 MJ/kg   Lysin0,38 %  
   Methionin0,16 %  
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A15.000 IE   Vitamin B1240 mcg  
 Vitamin D31.700 IE   Biotin250 mcg  
 Vitamin E260 mg   Calcium-D-Pantothenat20 mg  
 Vitamin B125 mg   Kolin550 mg  
 Vitamin B210 mg   Niacin50 mg  
 Vitamin B67 mg   Folinsyra5 mg  
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn200 mg   Kobolt2,0 mg  
 Zink320 mg   Selen1,0 mg  
 Mangan280 mg   Jod2,5 mg  
 Koppar90 mg