Aptus® Nutrisal Pulver-Energi- och elektrolyttillskott. 180 gram

I lager.

289.00 SEK

  • Elektrolyter, glukos och maltodextrin
  • Pulver utan smak som lätt löser sig i vatten 

Nutrisal är en vätskeersättning i pulverform till hund och katt som skall blandas med vatten. Färdigblandad lösning ser ut som vanligt vatten och har ingen speciell smak vilket gör att hund och katt dricker självmant. Vid lös avföring tappas stora mängder vätska. 

Vätskebrist skapar en obalans i förhållande till vatten och salter. En normal balans är nödvändigt för att kroppen ska fungera optimalt. Vid kräkningar, lös avföring och varma dagar påverkas vätskebalansen.

 Om djuret inte blir bättre eller om tillståndet försämras skall veterinär kontaktas.

Låt lösningen finnas tillgänglig att dricka, om ditt djur är för utmattad använd en spruta och ge lösningen direkt i munnen i små doser. Se till att djuret sväljer mellan doserna och lyft inte huvudet för högt. Använd den färdigblandade lösningen inom ett dygn. Nutrisal pulver kan även blandas med mat. Vid lös avföring, se till att ditt djur får tillräckligt med vätska, minst ½ -1 dl/kg/dag.

Vid problem med lös avföring prova även Aptus Attapectin och Aptus Aptobalance med pre- och probiotika.

Blanda 1 dosmått på 20 g (inkluderat) Nutrisal pulver med 1 l vatten. Ge minst ½-1 dl vätska/kg/dag. Katter kan dricka lite mindre än hundar.

INNEHÅLL Dextros, maltodextrin, kaliumklorid (3,4 %), natriumbikarbonat (3,4 %),
natriumklorid (2,3 %).