Champions Claim® 20 kg

I lager.

0 kr

Vetenskapligt utvecklat prestationsfoder


Champions Claim till tävlingshästar är utvecklat i samarbete med Kentucky Equine Research Institute (KER). Recepten är baserade på resultat från forskning för toppresterande tävlingshästar. Hästar som har deltagit i OS, i trav- och galoppsportens elitskikt samt distanshästar på allra högsta nivå.

- Muskelunderstödjande näringskombinationer
- Med 300 mg naturligt vitamin E per kg
- Utan örter, mycket hög smaklighet
- Innehåller havsalger, oljor och oljefrön

VETENSKAPLIGT BEVISAT
KER forskar med målet att förbättra hästens hälsa och prestation. I Tyskland är KERs partner St. Hippolyt och de utvecklade fodren till prestationssport heter Champions Claim och Racing. För högre sportsliga prestationer krävs inte endast styrka och uthållighet utan också bra koncentrationsförmåga och ett stabilt humör.
St. Hippolyts hästfoder har ett moderat stärkelseinnehåll. Det är fastslaget att en stärkelsefattig fodring med konstant fett- och fiberhalt ger en lägre ökning av muskellaktatoch
koldioxidproduktion och därmed en bättre hjärtfunktion och ökad uthållighet. Även reducerad svettutsöndring, förbättrade luftvägar och färre matsmältningsstörningar kan härledas till en sådan fodring. Den låga insulinutsöndringen och den följande låga cortisolstigningen ger en bättre stresstolerans och en mer avslappnad häst.

EN PRODUKT – 2 INSATSVARIANTER
Champions Claim är optimal till tävlingsgrenar som dressyr, hoppning, fälttävlan, western- eller körsport, där det finns behov av både aerob-/anaerob energiomsättning i musklerna.
Till andra tävlingsformer som distansridning eller trav- och galoppsport kan en kombination med oljor eller spannmål användas, så energitilldelningen anpassas efter behoven.

CHAMPIONS CLAIM + OLJA
Distansridning kännetecknas av uthållighet under många timmar. För att undvika att det bildas mjölksyra i musklerna är det en fördel att fodra på en lågglykemisk nivå med begränsad mängd kolhydrater. Därför används Champions Claim tillsammans med högkvalitativa oljor, t.ex. HippoLinol, så att det ökade behovet av fettsyror till den aeroba muskelomsättningen tillgodoses.

SAMMANSÄTTNING
Korn- och majsflingor, betfibrer, fullkornshavreflingor 10 %, betblast, snittad lucern, oljefrön (linfrön, solroskärnor) 5 %, sojaflingor hydrotermisk förbehandlade (GMO-fri), kallpressade oljor (majsgroddar, linfrön, solroskärnor) 3 %, äppelmäsk, vetekli, majsgroddar, äppelsirap, snittat varmluftstorkat alphö, himalayasalt, vetegroddar, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), havsalgmjöl, öljäst, fruktättika

UTFODRINGSREKOMMENDATION
Ca 500-700 g per 100 kg kroppsvikt dagligen
 tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet. Vid lägre tilldelning eller näringsunderskott rekommenderas mineraltillskott som Gemüse-Kräuter-Mineralien eller MicroVital.

1 liter = ca 550 g

FÖRPACKNING
Säck 20 kg
1/1 pall 840 kg

      
 

VI REKOMMENDERAR

 
 m Vid ökat energibehov eller vid mindre tilldelning kan det kombineras med t.ex. havre, StrukturE, NaturMüsli, HippoLinol, Glyx-Wiese Höcobs eller Glyx-Wiese Luzerne Mix
m
     
ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein11,0 %   Stärkelse23,60 %  
 Råfett7,0 %   Socker8,20 %  
 Råfibrer8,0 %   Kalcium1,20 %  
 Råaska7,0 %   Fosfor0,50 %  
   Magnesium0,30 %  
 Smältbar råprotein92 g/kg   Natrium0,40 %  
 Omsättbar energi11,5 MJ/kg   Lysin0,35 %  
    
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A11.000 IE   Vitamin B1235 mcg  
 Vitamin D31.100 IE   Biotin400 mcg  
 Vitamin E320 mg   Calcium-D-Pantothenat20 mg  
 Vitamin B110 mg   Kolin800 mg  
 Vitamin B213 mg   Niacin60 mg  
 Vitamin B66 mg   Folsyra4 mg